Au fost desemnaţi cei 12 finalişti ai selecţiei naţionale Eurovision România 2023

663
Au fost desemnaţi cei 12 finalişti ai selecţiei naţionale Eurovision România 2023 - pozaesc195570900-1672390789.jpg

Articole de la același autor

Televiziunea Română este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Reprezentantul țării noastre în concursul din Marea Britanie va fi desemnat exclusiv prin votul publicului. Organizatorii au publicat melodiile finaliste pe contul de Youtube al Televiziunii Române. Cele 12 piese se vor auzi live, pe 11 februarie, într-un show exploziv, transmis în direct de Televiziunea Română. Atunci vom afla si cine va reprezenta țara noastră la Eurovision 2023.

Ediţia din 2023 a concursului Eurovision va avea loc în Marea Britanie, care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat de Rusia. Evenimentul va avea loc la Liverpool Arena şi va consta în două semifinale, transmise în direct pe 9 şi 11 mai, şi o finală, pe 13 mai 2023.

Ucraina a câştigat cea de-a 66-a ediţie a concursului Eurovision prin intermediul grupului Kalush Orchestra, care a interpretat cântecul 'Stefania', ce a primit un număr record de puncte - 439 - în urma voturilor exprimate de public.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Schimbări în procedura de votare la concursul Eurovision 2023

Telespectatorii din ţările care nu participă la Eurovision vor putea pentru prima dată în istoria concursului să îşi voteze artiştii preferaţi începând cu ediţia din 2023, au anunţat marţi organizatorii acestei competiţii muzicale, informează Reuters.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4565 secunde