Scandal la Eurovision cu presupuse tentative de manipulare a votului

349
Scandal la Eurovision cu presupuse tentative de manipulare a votului - eurovision1-1652604206.jpg
Juriile de la Eurovision din șase țări, inclusiv concurentul din România, sunt în atenția unui scandal cu presupuse tentative de manipulare a votului, care a avut de suferit din cauza „problemelor tehnice”. 

Organizatorul concursului Eurovision 2022 a decis să elimine juriile din șase țări participante din calculul notelor obținute pentru melodiile cu care au concurat în semifinala acestui sezon, totul, spun ei, „din cauza unor neregularități”, declară reprezentanții Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU). 

EBU nu menționează explicit cele șase țări, dar potrivit EscXtra ar fi vorba despre România, alături de juriul din Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

Votul României, anulat din cauza „unor tipare incorecte detectate în rezultate”

Organizatorul Eurovision anunță în comunicatul emis chiar în noaptea finalei că juriile din cele șase țări au fost eliminate din calculul final al notelor după ce un observator independent a detectat „anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinale.

Fiecare din cele 40 de țări participante a furnizat în finală câte două seturi de note pentru cei 25 de finaliști: notele juriului și notele publicului. În timpul finalei, notele oferite de juriile din mai multe țări nu au fost anunțate din studiourile televiziunilor partenere, ci de un reprezentant al organizatorilor.

„În cadrul analizei votului juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului Eurovision 2022, au fost identificate anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări”, au declarat printr-un comunicat cei de  la EBU.

„EBU ia extrem de în serios orice tentativă suspectă de manipulare a votului la Concursul Eurovision al Cântecului și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă aceste voturi sunt sau nu susceptibile de a influența rezultatele și/sau rezultatul votului”, au mai explicat aceștia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6678 secunde