Au început înscrierile pentru Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii

66
Au început înscrierile pentru Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii - festivalteatru-1366993393.jpg
Teatrul "Ion Creangă" anunță startul înscrierilor pentru cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de povești", care va avea loc în acest an în perioada 28 septembrie - 5 octombrie.

Festivalul își propune să fie un program complex de educație teatrală, culturalizare și formarea gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru: spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri și ateliere de teatru pentru copii.

Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de povești" se adresează, într-o mare măsură, și creatorilor profesioniști ai spectacolelor pentru copii - actori, regizori, scenografi -, cadrelor didactice și părinților, specialiștilor din diverse domenii de activitate, implicați în educarea tinerei generații, precum și tuturor acelora care recunosc rolul teatrului și al artei în formarea personalității umane.

Anul acesta, festivalul nu are caracter competitiv, potrivit organizatorilor. Toate trupele profesioniste de spectacole pentru copii, din țară și din străinătate, pot solicita prezența lor la eveniment, iar înscrierea se va face pe baza expedierii la adresa organizatorilor Festivalului a formularului de aplicație descărcat de pe www.fitc.ro și a unui dvd/link cu înregistrarea spectacolului propus, a fișei tehnice. În urma vizionării înregistrării spectacolelor, un juriu alcătuit din profesioniști ai teatrului pentru copii va stabili spectacolele care vor participa la cea de a IX-a ediție a Festivalului.

Termenul limită de trimitere a aplicațiilor este 15 mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Aprilie 2013
Stire din Cultură-Educație : Palmaresul Festivalului APLAUZE
Marţi, 26 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Alternativa la telecomandă
Pagina a fost generata in 0.2686 secunde