Au reprezentat cu onoare Liceul "Ovidius"

402
În perioada 25-28 octombrie, s-a desfășurat la București, în organizarea Secției Tinerilor Chimiști, parte a Societății de Chimie din România, în parteneriat cu Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor a Universității Politehnica București, concursul "Cum se face". 


Întrecerea s-a adresat elevilor claselor IX-XII pasionați de chimie, mai exact de aspectele practice ale acesteia materializate în cotidian. Obiectivele concursului au fost susținerea dezvoltării pe plan educațional a elevilor de liceu din România, prezentarea mediului academic, prezentarea unor organizații studențești la care elevii se pot afilia.

Juriul a fost alcătuit din profesori și studenți ai Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, care au punctat originalitatea temei alese, modul de prezentare, precum și conținutul științific al lucrării.

Anul aceasta, au participat 34 de proiecte din 10 județe, în total circa 65 de elevi. La acest concurs, Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța a fost reprezentat de elevele Sibel Ali și Adriana Bîdea, clasa a XI-a, profesor coordonator Carmen Bucovală. Cele două eleve au prezentat un proiect legat de producerea plasticului din amidon, juriul apreciind metoda propusă și acordându-le premiul II.

Sibel Ali i-a declarat consilierului de imagine, prof. Anca Sima: "A fost o experiență de neuitat și mă bucur că am reușit să reprezentăm cu onoare liceul nostru". Adriana Bîdea s-a alăturat: "Inițial, am avut emoții, dar am reușit să ne învingem temerile. Juriul a fost impre-sionat de prezentarea noastră. Am reușit să îi facem să aprecieze soluția găsită de noi". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Caz de TBC la Liceul "Ovidius"
Pagina a fost generata in 0.4453 secunde