"Bărbierul din Sevilla" intră în Festival

473
9
Vineri, 2 noiembrie, de la ora 19:00, în cadrul Festivalului Muzicii și Dansului pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" Constanța, va avea loc, după premiera de astă vară, opera bufă "Bărbierul din Sevilla". Pe minunata muzică a lui Rossini, compusă în 1816, completată cu un libret după Beaumarchais scris de Cezare Sterbini, într-o viziune regizorală nouă, a lui Ștefan Munteanu, în scenografia Eugeniei Tărășescu-Jianu.


O uvertură splendidă, o arie a bărbierului pe care o fredonează mai toată lumea, o arie a calomniei ce va fi susținută măiastru de Don Basilio care transmite foarte expresiv evoluția bârfei într-un spațiu dat, un don Bartolo lacom și tiranic, o Rosină îndrăgostită până peste cap de un conte, Almaviva, și un Figaro, bărbier vesel, dornic să-i ajute pe îndrăgostiți, în decorul romantic al Sevillei de secol XVIII. 

Sâmbătă, personajele amintite vor fi interpretate de soliștii: Mădălina Sandu (Rosina), Ștefan Ignat (Figaro), Florin Ormenișan (Almaviva), Ștefan Schuller (don Bartolo), Constantin Acsinte (don Basilio), Gabriela Dobre (Bertha) și Bogdan Ocheșel (Fiorello), susținuți de corul coordonat de Adrian Stanache. Dirijor, Gheorghe Stanciu.

Biletele puse la vânzare pentru acest spectacol pornesc de la 10 lei și ajung până la 30 de lei, în funcție de poziția locului în sala de spectacol. 


Comentează știrea

un curios
1 noiembrie 2012
alo, 112

Cum adică muzica lui Rosini " completată " cu un libret ? Duceți-o la doctor pe fata asta.

cora
2 noiembrie 2012
de tot rasul!

dar in sensul bun al cuvantului! A fost tare comic , ce actori si solisti buni, minunati! Acesta e un spectacol de care nu te poti satura. Am vazut si premiera si nu m-am plictisit nici a doua oara, ptr ca am sesizat alte gaguri, alte poante si o solista noua, ce a creat altfel p[ersonajul. Rosina a fost parca mai buna (daca se poate peste minunat!). Toti au fost suuuupeeerrr!!! Bravo, bravo, bravo!

barzaun
2 noiembrie 2012
deci

deci Bartolo e demential si Basilio!

special
2 noiembrie 2012
moderatie, va rog

sper sa nu mai citesc comentarii rautacioase si invective ca la My fair lady, ca e jenant. Atitudinea unora imi face greata. M-am bucurat de acest spectacol si nu am stat sa-i vanez greselile, m-am bucurat de energia placuta si starea de bine pe care mi-a oferit-o. Felicitari tuturor artistilor si debutului. Lucia Stoica si Gabriela Dobre au fost doua Berthe total diferite, dar amandoua bune si amuzante. Bravo fetelor si felicitari ca nu creati clisee! Frumoase voci, frumos joc!

brenciu
2 noiembrie 2012
asa

Figaro, joc palaria!

clerance
3 noiembrie 2012
daca zici tu

daca zici tu ca joci palaria, joac-o! Dar de ce ii zici lui Figaro?

Răspuns la: asa
Adăugat de : brenciu, 2 noiembrie 2012
Figaro, joc palaria!
clerance
3 noiembrie 2012
da si Bertha...

mama, ce fata avea! Astia trei ar trebui sa faca stand up comedy! Am ras de mi-au fluturat urechile. Nu stiu daca in alte ocazii or fi amuzanti, dar la opera sunt laser!

Răspuns la: deci
Adăugat de : barzaun, 2 noiembrie 2012
deci Bartolo e demential si Basilio!
o spectatoare
3 noiembrie 2012
despre public

este trist ca nu sunt salile pline la asa spectacole frumoase si de calitate cum ne prezinta Opera din Constanta. Eu cred ca locuitorii orasului nostru nu sunt suficient informati despre aceste spectacole s depre cat de valoroase sunt. In presa si la televiziuni (la Bucuresti, spre exemplu) te asalteaza cu stiri despre un eveniment cultural sau artistic cu mult timp inainte si se face atata publicitate incat te simti frustrat sa nu participi. Daca nu as fi o iubitoate a scenei constantene si nu as cauta singura informatii, probabil, ca foarte multi altii, nu as fi avut habar de premiera de My fair lady ptr ca nu am vazut nici un afis si nici o stire tv la orele la care ma uit eu. daca s-or fi dat - si probabil asa e_ cand eram la servici, degeaba! Aseara a fost un spectacol de exceptionala calitate si tot asa, nu am vazut nici un afis in oras. Merita o sala plina, mai ales ca solistii au fost la superlativ toti, parca mai buni decat la premiera, orchestra a fost in forma excelenta si toti meritau o sala arhiplina.

abramovici
3 noiembrie 2012
idee

eu tocmai am lansat o idee si i-am propus dnei Vladescu sa initieze un serviciu on-line la care sa se aboneze iubitorii de opera si prin care sa fie anuntati constant si cu suficient timp inainte de toate evenimentele , sa li se ofere date, explicatii, posibilitatea de a pune intrebari si de a primi raspunsuri pe mail si de a cumpara sau rezerva bilete on line. Am sa insist cu ideea asta, poate o citi cineva odata.

Răspuns la: despre public
Adăugat de : o spectatoare, 3 noiembrie 2012
este trist ca nu sunt salile pline la asa spectacole frumoase si de calitate cum ne prezinta Opera din Constanta. Eu cred ca locuitorii orasului...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Japonez Aki Matsuri
Miercuri, 12 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Folk You! Florian Pittiș - august 2013
Pagina a fost generata in 1.2782 secunde