Bilanț de final al Festivalului Internațional de Teatru "Miturile Cetății"

233
Bilanț de final al Festivalului Internațional de Teatru

Articole de la același autor

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Teatru "Miturile Cetății" s-a încheiat, iar organizatorii sunt de părere că evenimentul a fost un real succes. 


"Teatrul de Stat Constanța și-a îndeplinit obiectivele principale, de a oferi constănțenilor evenimente culturale valoroase și de a continua tradiția unui festival care a fost înființat în anul 1978 și, într-un context mai favorabil culturii, ar fi împlinit 40 de ani în 2018. Bilanțul festivalului este de 19 spectacole de teatru, un concert spectacol, un recital de poezie, opt spectacole stradale și patru evenimente conexe - lansări de cărți și reviste și un colocviu dedicat Centenarului României Mari, din perspectiva profesioniștilor din teatru. De asemenea, trebuie menționată parada în costume antice, realizată cu voluntari, de către istoricul Liliana Bădin, de la Muzeul de Istorie și Arheologie Callatis Mangalia, și parada în costume populare, cu ajutorul Muzeului de Artă Populară Constanța și Centrului Cultural Județean «Theodor Burada»", au declarat reprezentanții TSC. 


Ei au precizat că trofeul festivalului, care a fost oferit tuturor trupelor și companiilor participante, precum și invitaților speciali, a fost realizat de artista Iulia Năstase, cea care a creat și trofeul Festivalului "George Enescu". Foarte importantă a fost și participarea la festival a unor mari personalități ale teatrului românesc, precum Ion Caramitru, Marcel Iureș, George Mihăiță și nu numai. 


O altă performanță actoricească excepțională a avut-o actorul Harsanyi Attila, în "Decalogul după Hess", laureat, anul acesta, cu cea mai importantă distincție de stat din Ungaria, "Jaszai Mari", pentru întreaga activitate teatrală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5964 secunde