Birocrație. "Rezultatele elevilor sunt importante, nu hârtiile!"

174

Articole recomandate

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere Ministerului Educației să desființeze zecile de comisii care funcționează în școli. Profesorii spun că toate hârtiile pe care sunt nevoiți să le fabrice pentru controalele inspectorilor le iau din timpul pe care ar trebui să îl dedice elevilor și pregătirii lecțiilor, iar calitatea procesului de învățământ scade dramatic.

"Birocrația în școli a ajuns un flagel, este o cauză care a condus la scăderea calității procesului instructiv-educativ. Rezultatele elevilor sunt importante, nu hârtiile inutile pe care le produc dascălii! Fiecare școală trebuie să aibă libertatea de a-și constitui, dacă se consideră absolut necesar, orice fel de comisie, prin regulamentul intern, nu să le fie impuse prin acte normative. Dascălii nu trebuie să mai fabrice hârtii pe care să le pună la dosarele verificate ulterior de cei care inspectează unitățile de învățământ. Inspectorii care fac aceste controale trebuie să meargă la clasă și să vadă ceea ce știu copiii, nu să răsfoiască dosare", a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu.

Reprezentanții sindicatului cer ministerului să rezolve cât mai repede această problemă care a sufocat pur și simplu sistemul de învățământ.

"Într-o școală sunt zeci de comisii, fiecare comisie cu dosarul ei și sunt foarte multe școli care nici nu au suficienți dascăli pentru a fi acoperite toate aceste comisii, iar în aceste cazuri se trece la cumul de sarcini pentru a întocmi rapoarte, situații și alte hârtii fără importanță", a mai spus liderul FSLI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6446 secunde