Ministerul Educației a răspuns solicitării "Cuget Liber"

Răducu Popescu avea dreptul să-și examineze colegii!

1919
31
Răducu Popescu avea dreptul să-și examineze colegii! - raducupopescu6-1431867874.jpg

Articole de la același autor

Recent, "Cuget Liber" a solicitat Minis-terului Educației și Cercetării Științifice un răspuns ca urmare a atacurilor apărute la adresa prof. dr. Răducu Popescu din cauza cooptării sale în comisia de examinare a candidaților la concursul pentru ocuparea funcției de inspector școlar general adjunct, cu toate că "generalul" constănțean este numit cu delegație.

În consecință, am primit următorul răspuns: "Conform art. 260, alin. 3, punctul b) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, Comisia ministerială pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar general, de inspector școlar general adjunct și de director la casa corpului didactic, numită prin ordin al ministrului Educației, este alcătuită din cinci membri. Pentru funcția de inspector școlar general adjunct și director CCD, comisia de concurs are următoarea componență: secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, în calitate de președinte, doi inspectori școlari generali din teritoriu, inspectorul școlar general al inspectoratului școlar pentru care se organizează concursul și un director din Ministerul Educației, cu competențe în domeniu. Legea nu prevede și statutul în virtutea căruia un inspector școlar general este membru al acestei comisii: ocupant al postului în urma unui concurs sau numit cu delegație pe perioadă determinată", se mai arată în finalul răspunsului.

Așadar, tipic românesc, ce nu este interzis este permis! 

Comentează știrea

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Inspector General
17 mai 2015
Rusinos

Nu poate participa la concurs pentru ca nu indeplineste conditiile dar poate ramane inspector general cu delegatie pentru ca indeplineste conditiile. Care conditii? Nu sunt aceleasi ? De ce nu schimba ministerul conditiile de participare la concurs pentru Raducu ? Chiar nu le e rusine ? NU, bineinteles. Ne sfideaza in continuare ! Daca tot fac legi numai pentru ei, sa le faca cum trebuie (subliniez,pentru ei).Nici catusele nu-i mai sperie !

ISJ Constanta
18 mai 2015
de modificat

este un prilej de a lua aminte actualul ministru Campeanu si sa repare ce au gresit, ca doar omul mai greseste, nu? dar esential este sa rectifice de urgenta, pentru ca printre noi mai sunt si oameni care mai si gandesc nu doar intra la ora cu elevii si semneaza condica. haideti onorabililor, miscati-va un pic mai repede ca au venit timpurile grele peste voi cum vine tsunami peste linistiti.

ce mai facem?
18 mai 2015
membrii comisiei din concurs M.E.N.

si membrii comisiei , cei 2 inspectori din teritoriu: Muzica si Fizica-Chimie. Si aici, d-le ministru al EDUCATIEI, totusi este un examen de "MANAGEMENT", nicidecum "ORCHESTRA" sau INTERPRET DE MUZICA , va invitam la mai multa RIGOARE in selectia membrilor. Chiar nu are Bucurestiul un profesor doctor in management? adica, cand ati vazut ca "echipa" e de "AGREMENT", adica muzica si sport, n-aveti simtul orientarii? invatamantul are oameni pregatiti si hiperspecialisti in MANAGEMENT. De ce faceti asa GAFE? pai ce s-ar fi intamplat daca la Simona HALEP ar fi arbitrat un croitor sau bucatar?! Hai ce DUMNEZEU?! CATA SCOALA ITI TREBUIE SA GANDESTI? ...DOAR PUTINA ATENTIE ! ATAT !

daniella
18 mai 2015
ANOMALIE

E ca si cum ai o ruda alcoolica si ti-e rusine s-o dai afara in toiul petrecerii in fata invitatilor, si-o tolerezi chiar si cu riscul sa -ti strice petrecerea. Si ce daca ti-e ruda? acolo e un protocol la nunta, o tinuta, o atitudine si ori faci fata ori pleci acasa la TV. sI LA EXAMENUL ASTA LA FEL. LOGICA, BAT-O VINA!

sava
18 mai 2015
Sunt OBSERVATII

Le-as numi observatii, usor, atacuri. Este semn ca oamenii nu mai sunt dispusi sa accepte greselile superiorilor care prin functia care o detin au puterea totala sa conceapa LEGI, ORDONANTE, DECIZII, ORDIN care ajuta MEDIOCRITATEA sa ramana la conducerea unor institutii, mai ales in EDUCATIE. Noi suntem modelele elevilor nostri.

SENIOR
18 mai 2015
ARTICOLUL

Asa e! Pai doamna, daca ti-a pus articolul in brate a scapat de tine. Si Raducu Popescu poate a nedreptatit alti candidati din alte judete, daca a facut parte din comisie. Intrebarea e? De ce continutul Metodologiei naste asemenea monstruozitati.

sterea
18 mai 2015
POLITRUGI

La un concurs desfasurat la Minister obligatoriu trebuia sa faca parte din comisie numai si numai specialisti in domeniu recomandati de rezultate inregistrate datorita muncii lor si nu a echipei politice care l-a propulsat in functie.

BACULA
18 mai 2015
din Hunedoara

Profesoara de muzica, Maria Stefanie, a facut parte din comisie doar pentru ca e General la ea acasa, detinand functia numita politic iar concursul l-a luat logic ca doar a stat ani de zile la carma ISJ Hunedoara. Asemeni si Camelia Tabara, de fizica-chimie. Mi-a fost profesoara si m-a dat afara ca n-am cantat imnul. era o comunista.

Halmyris
18 mai 2015
Incompetență crasă !

Lăsând la o parte faptul că șeful instituțional își face echipa și de aceea trebuie să facă parte din comisie, problema cea mai gravă este ocuparea abuzivă a acestei funcții de către Răducu Popescu. Să fie clar Răducu Popescu : nu are dreptul legal de a fi inspector școlar general.Și nici dreptul moral : a fost numit prin trafic de influență de către Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Ministerul a dat un răspuns... de râd și curcile.Rezultatele concursului spun multe : nu sunt fan Codreanu Alina dar Bucovală Zoia nu este nici la degetul mic al Alinei. Traseul profesional și managerial al Zoei Bucuvală este extrem de controversat .

DIRECTOR
18 mai 2015
CREDEM

Noi credem ca Ministerul va lua act de aceste greseli facute in componenta membrilor si vor introduce urgent titluri de profesori remarcabili ai invatamantului romanesc. Doar suntem o tara europeana, era necesar sa se introduca chiar obligativitatea cunoasterii a cel putin doua limbi straine, de ce doar una?

31 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4941 secunde