Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sf. Mare Mc. Iacob Persul

391
Biserica Ortodoxă îl cinsteşte pe Sf. Mare Mc. Iacob Persul - sfantulmaremuceniciacobpersulsfi-1637999548.jpg
Biserica Ortodoxă îi cinsteşte sâmbătă, 27 noiembrie, pe Sf. Mare Mc. Iacob Persul, Sf. Cuv. Natanael şi Pinufrie. Despre Sfântul Iacob se spune că el provenea dintr-o familie creştină, el însuşi fiind creştin, şi a ocupat funcţii înalte în administraţia persană. A trăit în Persia în perioada în care pe tronul Bizanţului se afla Arcadius (395-408).

Avea multă bogăţie şi cinste pentru că era iubit de împărat. "Şi a fost rânduit de dânsul mai mare în palatele împărăteşti. Dar i s-a întâmplat să se înşele cu facerile de bine cele multe şi cu cinstirile împărăteşti şi a cădea din credinţă, încât a adus jertfă idolilor şi s-a închinat lor împreună cu împăratul" (Vieţile Sfinţilor).Venindu-şi în fire, s-a pocăit şi plângând pentru căderea sa, a fost văzut de un slujbaş de la curte şi pârât regelui că este creştin. Întrebat fiind de acesta dacă este 'nazarinean', Sfântul Iacob a mărturisit că este creştin. Pentru a fi exemplu pentru cei care ar fi voit să îmbrăţişeze credinţa creştină, regele a dat hotărâre de moarte cumplită asupra Sfântului Mare Mucenic Iacob, fiecare mădular al său să primească deosebită chinuire, prin tăiere.

Timp de câteva ore, chinuitorii Sfântului Iacob au tăiat din trupul acestuia, şi în toată această vremea din trupul său ieşea o bună mireasmă ca dintr-un chiparos. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.578 secunde