Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinţii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul şi Narcis

223
Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinţii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul şi Narcis - sfinti-1635660733.jpg

Articole de la același autor

Duminică, 31 octombrie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinţii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul şi Narcis. Aceşti sfinţi apostoli fac parte dintre cei 70 de ucenici ai Mântuitorului Iisus Hristos, consemnaţi în Epistolele Sfântului Apostol Pavel pentru lucrarea lor împreună la întemeierea Bisericii din Roma. Sfântul Stahie a fost aşezat episcop în Bizanţ de către Sfântul Apostol Andrei. Sfinţii Amplie şi Urban au fost numiți episcopi tot de către Sfântul Apostol Andrei: Amplie în Odisopole (Varna de astăzi), iar Urban în Macedonia. Au fost amândoi martirizaţi.

Sfântul Narcis a fost episcop la Atena, Sfântul Apelie, la Heracleea, iar Sfântul Aristobul, în Britania şi, mărturisind pe Hristos, au plecat din această lume. Sfântul Mucenic Epimah, originar din cetatea Pelusiu din Egipt, era un creştin râvnitor. A trăit în timpul guvernatorului Apelian, care chinuia creştinii din Alexandria. Sfântul Epimah a răsturnat jertfelnicul în timp ce se aduceau jertfe idolilor. A fost prins şi supus la chinuri. În timpul schingiuirilor, s-a apropiat de el o femeie care era oarbă de un ochi şi, căzând o picătură din sângele sfântului mucenic, ochiul i s-a vindecat. Sfântul Mucenic Epimah a primit sfârşitul său mucenicesc prin tăierea capului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3988 secunde