La Universitatea "Ovidius"

"Bursa de proiecte" deschide perspective noi studenților

624

Articole de la același autor

Ieri, în Aula Magna a Universității "Ovidius", Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a lansat conceptul inovativ de "bursă de proiecte" în cadrul proiectului cu același nume, un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007 - 2013, cu valoarea de 5 milioane de euro.

Universitatea "Ovidius" din Constanța este unul dintre partenerii implicați în proiectul "Bursa de proiecte", alături de Universitatea Politehnica București, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava, Novensys Corporation și Gold Agama Consulting.

Bursa de proiecte va funcționa ca o platformă on-line, unde studenții își vor putea posta ideile de afaceri, vor primi feedback și evaluări din partea mediului economic și a mediului academic. Mai mult, platforma le oferă studenților șansa de a găsi modalități de implementare pentru proiectele lor.

Prof. univ. dr. Laurențiu Sârbu declara că Universitatea "Ovidius" a fost printre primele universități din țară care a aplicat pentru acest proiect: "Suntem o universitate cu o structură complexă, care avea deja analize făcute și care s-a mișcat foarte repede. Practic, studenții sunt ajutați să devină antreprenori dacă au idei și doresc lucrul acesta. Este pentru prima dată când implicarea instituțiilor statului este atât de mare și de directă în sprijinul studentului".

"Toate universitățile mari din lume sunt într-o relație de antreprenoriat, în sensul că se susțin singure, iar una dintre componente o constituie cercetarea realizată la nivelul universității de către echipe mixte formate din studenți și cadre universitare. Dorim să creăm acele mecanisme de tip bursier pentru ca proiectele inovativ antreprenoriale să se tranzacționeze în aceste platforme", a adăugat prof. univ. dr. Mitică Pepi.

Întrebat cum a ajuns Universitatea "Ovidius" parteneră în acest proiect, Codrin Doru Lungu, manager de proiect, reprezentant al Ministerului Educației, ne-a declarat că au fost atrase în proiectele ministerului toate universitățile, indiferent că sunt particulare sau de stat: "Am lansat oferta către toate universitățile, dar unele și-au exprimat dorința de a participa la anumite tipuri de proiecte. O parte sunt de formare profesională, celelalte se adre-sează exact studenților. Ne dorim ca aceștia să deprindă din cadrul facultății anumite abilități, așa încât să nu devină întâi șomeri și apoi angajați. Decât să căutăm tot timpul să calificăm șomeri, mai bine să investim banii în pregătirea studenților. La ora actuală, ministerul a aplicat pentru peste 700 de milioane de euro proiecte de implementare, cu tot cu inspectoratele județene".

În luna octombrie va fi lansat portalul, după care vom afla primele roade.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6709 secunde