Ce acțiuni-surpriză au avut loc de Ziua Arhivelor Naționale

268
1

Articole de la același autor

Istorici, muzeografi, arhiviști și bibliotecari din municipiul Constanța și-au dat întâlnire, ieri, la Biblioteca Județeană "I.N. Roman", la Ziua Arhivelor Naționale, "Dobrogea reflectată în istoriografia românească postdecembristă" fiind tema mesei rotunde. În colaborare cu Serviciul Județean Constanța al Arhivelor Naționale, biblioteca aduce în atenția dobro-genilor informații despre acest spațiu din punct de vedere al scrierilor istorice. 


"Dobrogea în arhivele românești 1597 -1989", "Dobrogea - 50 de ani de vieață românescă", "Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei", "Dobrogea între medieval și modern: 1406-1918", "Dobrogea 1884-1885" sunt doar câteva dintre lucrările puse la dispoziția studenților, profesorilor, istoricilor, masteranzilor etc. 


Virgil Coman, șeful Serviciului Județean Constanța al Arhivelor Naționale, a declarat că producția editorială referitoare la istoria Dobrogei este una consistentă în ultimii 25 de ani. 


La rândul ei, Corina Apostoleanu, direc-torul Bibliotecii Județene, a subliniat că istoriografia dobrogeană este foarte bogată, chiar dacă nu este atât de bine cunoscută: "Este vorba de lucrări care au apărut începând cu primii ani ai secolului al XX-lea, continuând cu lucrările apărute după Revoluția din 1989. Avem în colecția noastră majoritatea acestor lucrări și considerăm că suntem singura instituție cu o colecție așa de bogată. Prin-cipalul nostru obiectiv este de a completa colecțiile dobrogene, efort început de înain-tașii noștri". 


Comentează știrea

un cititor
30 octombrie 2015
BRAVO

Mai sunt oameni în Constanța. Ar trebui să fim optimiști. Domnul Virgil Coman este un om bun. Are mulți prieteni. Dușmanii dânsului, pe unde or fi, nu mai știu ce să facă.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Sesiune națională la Muzeul Marinei
Pagina a fost generata in 0.4344 secunde