Ce prevede acordul dintre Ministerul Educației și federații

347
Ce prevede acordul dintre Ministerul Educației și federații - minister-1358903769.jpg
Ministerul Educației și federațiile sindicale din învățământul preuniversitar au semnat un acord care prevede susținerea menținerii în legislație a funcțiilor didactice de educator și învățător pentru cei aflați în sistem, fără alte condiționalități, informează reprezentanții instituției.

Demersurile pentru menținerea funcțiilor didactice de educator și învățător în Legea Educației Naționale nr. 1/2011 vor fi făcute în sesiunea parlamentară în curs, se mai arată în acord. De asemenea, va fi solicitat Parlamentului să revizuiască art. 248 al Legii Educației Naționale, astfel încât acesta să reglementeze situația tuturor cadrelor didactice aflate sub incidența prevederilor acestui articol.

Totodată, acordul prevede modificarea Calendarului activităților stipulate în Metodologia privind recunoașterea și echivalarea competențelor profesionale dobândite formal, nonformal sau informal de către cadrele didactice care ocupă funcții de educatori/educatoare, institutori/institutoare, învățători/învățătoare, maistru-instructor, antrenor pentru învățământul primar, profesor de instruire practică respectiv profesor-antrenor, pentru sesiunea 2012, prin prelungirea termenelor prevăzute.

Atât Ministerul Educației, cât și federațiile sindicale vor identifica mecanisme și soluții de formare inițială și de dezvoltare profesională, care să vină în sprijinul celor care doresc să-și completeze studiile în învățământul superior și vor iniția proiecte care pot fi finanțate din fonduri europene, pentru atingerea acestor obiective. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Stire din Diverse : Tata, discriminat în abecedare
Pagina a fost generata in 1.7182 secunde