Ce se dă de pomană de Buna Vestire, una dintre cele patru mari sărbători închinate Maicii Domnului

13830
Ce se dă de pomană de Buna Vestire, una dintre cele patru mari sărbători închinate Maicii Domnului - candpicabunavestirein2024estezic-1711103470.jpg

Articole de la același autor

Buna Vestire este una dintre cele patru mari sărbători închinate Maicii Domnului. În această zi, credincioșii rostesc rugăciuni și împart alimente pentru sufletul celor adormiți.

În ziua de 25 martie, Biserica prăznuiește Buna Vestire, sărbătoare închinată Maicii Domnului.

Această zi de sărbătoare amintește de momentul în care Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu.

Buna Vestire este prăznuită în perioada Postului Mare, fiind o zi pentru care Biserica acordă dezlegare la pește.

Pe lângă alte tradiții respectate cu sfințenie în unele zone ale țării, a devenit o obişnuinţă ca de Buna Vestire să se împartă alimente pentru sufletul celor adormiţi.

De Buna Vestire, credincioșii nu trebuie să împartă produse de origine animală, având în vedere că ne aflăm în perioada Postului Paștelui.

Astfel, cei care vor să dea de pomană de Buna Vestire trebuie să țină cont de faptul că nu pot împărți preparate care conțin lapte, carne sau ouă.

În schimb, preparatele din pește sunt permise, având în vedere că este o zi pentru care Biserica acordă dezlegare.

De asemenea, de Buna Vestire sau Blagoveştenie este bine ca familiile celor adormiţi să dea de pomană colivă, colaci şi alte alimente de post.

Totodată, din pachet nu trebuie să lipsească o lumânare, mai ales în cazul celor care s-au stins fără lumină la căpătâi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6097 secunde