Ceremonial militar și religios la Topraisar

787
Ceremonial militar și religios la Topraisar - monumentuleroilorromini-1318602698.jpg
Elevi de la Liceul din Topraisar, Liceul din Techirghiol și Școlile nr. 8 și 40 din Constanța participă, sâmbătă, la un ceremonial militar și religios pentru cinstirea memoriei militarilor căzuți în luptele desfășurate în zona localității Topraisar, în octombrie 1916. Evenimentul este organizat de Asociația Națională "Cultul Eroilor" - filiala Constanța, și Primăria Topraisar.
Festivitățile au loc la Movila Muratan, la Monumentul militarilor germani și la Monumentul eroilor români. Garda de onoare va fi asigurată de militarii Batalionului 341 Infanterie din Topraisar.
După terminarea festivităților de la Movila Muratan, la Căminul Cultural din localitatea Biruința, membrii Asociației Naționale "Cultul Eroilor" - filiala Constanța și ai Asociației Cadrelor în Rezervă și în Retragere "Roland Pîrlogeanu" din Med-gidia vor prezenta materiale referitoare la acțiunile de luptă desfășurate de Regimentul 40 Infanterie în anul 1916 pentru apărarea Topraisarului și modul în care românii cinstesc memoria militarilor căzuți în luptele din Dobrogea în anul 1916.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4446 secunde