Cine intră în clasa 0

661
1
Mult discutata prevedere a Legii Educației Naționale nr. 1/2011 cu privire la includerea grupei pregătitoare în ciclul primar de învățământ a constituit una dintre temele consfătuirii naționale ce a avut loc, timp de două zile, la Cluj, unde a fost prezent și inspectorul general al ISJ Constanța, prof. dr. Aliss Andreescu.
Așadar, începând cu anul școlar 2012-2013, toți copiii cu vârsta de 6 ani vor fi considerați "școlărei", fie că vor urma clasa pregătitoare la grădiniță sau la școală. Conform statisticilor ISJ Constanța, 7.805 copii constănțeni împlinesc vârsta de 6 ani, ceea ce presupune că, la 15 septembrie 2012, vor exista 312 clase pregătitoare. În unitățile de învățământ, sunt disponibile 292 de clase, iar în grădinițe, 30 de săli. În ceea ce privește edu-catorul-învățător, la anul vor exista 314 cadre apte să școlească elevii clasei 0.

Comentează știrea

Adela
27 octombrie 2011
O prostie colosala!

Mie personal, mi se pare o mare idiotenie, cum adica unii copii vor face clasa 0 la gradinita si ceilalti la scoala?..sau se considera ca nu mai sunt suficiente locuri la gradinita si de aceea sa-i trimitem la scoala, dar nu in clasa intai, ci in clasa 0. Domnilor care ati adoptat o astfel de lege, ganditi-va ca ceea ce se va face cu copilasii de 6 ani care vor face aceasta clasa 0 la scoala, nu se va face si la gradinita, desi toate institutiile lucreaza de pe aceeasi programa scolara. V-o spun din experienta mea ca educatoare. Mai ganditi-va, pentru ca pana la 15 septembrie 2012 mai puteti schimba legea respectiva de inca 10 ori, in functie de bunul vostru plac.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8801 secunde