Cine sunt olimpicii constănțeni răsplătiți de minister

499
Pe site-ul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a fost publicat ordinul privind aprobarea noilor cuantumuri ale bursei de merit olimpic internațional acordate elevilor premiați la olimpiadele școlare internaționale desfășurate în anii 2011 și 2012, precum și pe cele privind premiile acordate de către MECTS elevilor, profesorilor și unităților școlare care au primit distincții la olimpiadele și concursurile școlare internaționale desfășurate în anul 2011.
Noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internațional acordate elevilor premiați la olimpiadele școlare internaționale desfășurate în anul 2011 sunt următoarele: medalia de aur sau premiul I - 700 de lei, medalia de argint sau premiul al II-lea - 525 de lei, medalia de bronz sau premiul al III-lea - 350 de lei.
Iată care sunt cei 10 olimpici constănțeni care vor fi răsplătiți de minister: Diandra Suciu, elevă în clasa a VIII-a la Școala "Gala Galaction" din Mangalia, va primi 350 de lei pentru premiul III la Olimpiada Internațională de Limbă, Comunicare și Literatură Română. Tot 350 lei va primi și Ștefania Lucica Moroianu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", care a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori. Ioan Ignat, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori și este răsplătit cu 525 lei. Daniel Adrian Aleca, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, Mihai Radu Popescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", a obținut medalia de argint la Olimpiada de Științe pentru Juniori.
Medaliații de la Olimpiada Internațională de Limba Turcă și care vor fi răsplătiți de minister sunt: Unal Reșid, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" (medalia de bronz), Amet Iurchie și Gabriela Olteanu, ambii elevi în clasa a X-a la Colegiul Național "Kemal Ataturk" din Medgidia, și Alla Alyaitri, elevă în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică, au obținut mențiune.
Cristina Florina Zotică, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic "Ovidius", pentru medalia de argint la Olimpiada Internațională de Chimie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0873 secunde