Colecții de costume populare, la Pavilionul expozițional

279
Colecții  de costume populare,  la Pavilionul expozițional - colecti60-1443365535.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii pot admira meșteșugul cusutului de la Veturia Suciu, din județul Cluj, localitatea Cojocna, care expune la Pavilionul expozițional o impresionantă colecție de costume populare de botez. În vârstă de 84 de ani, artista este nelipsită de la târgurile și expozițiile de gen. A participat și la Târgul de Meșteșugari, găzduit de Muzeul de Artă Populară din Constanța, și nu ratează nicio astfel de manifestare.

Artista s-a concentrat asupra costumelor populare de botez datorită cererii extrem de mare. Mărturisește că a moștenit meșteșugul cusutului de la mama sa, arta cusutului fiind cea care i-a ținut tinerețea în suflet. Este omul care, pe unde a călătorit, a arătat lumii întregi frumusețea obiceiurilor și a portului românesc. Tricolorul este semnul care se regăsește pe toate costumele, cusut cu multă dragoste. Le-a arătat tuturor străinilor spunându-le că "Asta e România!", iar munca ei a fost răsplătită cu premiul Academiei produselor tradiționale: "Pe toate produsele noastre apare tricolorul, pentru că noi, ardelenii, iubim această țară. Promovăm tradițiile și frumusețea românilor".

Când avea 70 de ani, Veturia Suciu a publicat prima sa carte, în care a prezentat în detaliu tradițiile și obiceiurile satului românesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2665 secunde