Locul II la secțiunea "Școala anului"

Colegiul "Mircea cel Bătrân", premiat cu 10.000 de euro la Gala Premiilor în Educație

1255
Colegiul

Articole de la același autor

Miercuri seară, la Palatul Parlamentului, a avut loc decernarea premiilor Gala Premiilor în Educație a Fundației "Dinu Patriciu", eveniment ajuns la cea de-a doua ediție.
Așa cum ne-a obișnuit, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" (CNMB) din Constanța s-a remarcat și în această competiție, obținând locul al II-lea la secțiunea "Școala anului", categoria "Învățământ preuniversitar". Doar 10 licee au fost selectate din toate unitățile de învățământ care s-au înscris, locul I fiind ocupat de Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț. Odată cu diploma care atestă titlul de "Școala anului", Colegiul "Mircea cel Bătrân" a primit și o sumă de 10.000 euro, pe care o va investi în dotarea centrului de cercetare pentru elevi: "Prof. Ion Băraru se ocupă de acest centru de cercetări, din care fac parte peste 100 de elevi. Alături de alți profesori, el coordonează 40 - 50 de proiecte diverse, axate pe mediu, știință, NASA etc", ne-a spus prof. Gheorghe Moraru, directorul adjunct al Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", reprezentantul CNMB la Gala Premiilor în Educație.
Așa cum arată site-ul www.premiile ineducatie.ro, unitățile de învățământ au trebuit să demonstreze că îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru titlul de "Școala anului". Astfel, școlile și liceele înscrise au bifat următoarele puncte: să aibă cel puțin două proiecte educaționale implementate în anul școlar 2009 – 2010, să poată ilustra bune practici în asigurarea egalității de șanse și a incluziunii sociale în școală / comunitate, să asigure un cadru pentru dialogul permanent cu părinții și comunitatea, să creeze oportunități pentru elevi (proiecte educaționale, laboratoare, bibliotecă etc.) și să obțină și să utilizeze în mod sustenabil resursele materiale.
"În ceea ce privește criteriul oportunităților pe care le acordăm elevilor în școală, noi am avut foarte multe de spus: școli de vară în străinătate, schimburi de elevi, avem profesori nativi de franceză, engleză și ger-mană", a spus prof. Gheorghe Moraru.
"Acest premiu înseamnă o confirmare a valorii școlii noastre. Este în primul rând meritul profesorilor și al elevilor acestei școli, care desfășoară o muncă susținută. Profesorii, în ciuda diminuării salariale, nu fac rabat de la calitatea muncii lor", a precizat directorul adjunct al CNMB.
Anul trecut, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" a obținut trofeul pentru cel mai bun liceu la Gala "Zece pentru România".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4035 secunde