Concursul "Educația pentru sănătate" a reunit elevi din 18 județe

280
Concursul

Articole de la același autor

Week-end-ul care tocmai ce s-a încheiat a fost unul foarte important pentru Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța, care a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța, faza națională a concursului "Educație pentru sănătate".

Cea de-a VIII-a ediție a evenimentului a cuprins patru secțiuni și a reunit elevi din Botoșani, Iași, Suceava, Vaslui, Caraș - Severin, Galați, Buzău, Harghita, Bistrița, Tulcea, Neamț, Gorj, Brăila, Ialomița, Prahova, Maramureș, Constanța și București.

Potrivit prof. Monica Enache, subiectele pentru proba științifică (clasele VII - XI), atât rezolvarea de itemi, cât și proba de creație, au fost propuse, ca în fiecare an, de reprezentanții DSPJ Constanța, iar pentru realizarea colajelor, a fotografiilor și a afișelor, elevii au pus în evidență tema de "Sănătate pentru toți!"

Cu această ocazie, dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătății, a declarat: "Acest concurs se bucură de o largă participare din 18 județe, 305 de lucrări la cele patru secțiuni și 129 de concurenți la secțiunea științifică. Subiectul de creație «Sunt un adolescent sănătos!» i-a provocat pe participanți să conceapă eseul cu toată complexitatea cunoștințelor legate de sănătate, dar și să personalizeze această etapă din viața lor. Este esențial ca toate cadrele didactice să înțeleagă și să aplice în activitatea de zi cu zi aspecte ale educației pentru sănătate. De asemenea, faptul că elevii participă la un asemenea concurs ar trebui să fie doar punctul de plecare pentru o viață sănătoasă, pentru ei și familiile lor. Educația pentru sănătate trebuie să devină parte a educației pentru viață", a explicat medicul.

Dr. Popescu a precizat că introducerea Educației pentru sănătate în curriculumul național a devenit, deja, o datorie pentru factorii de decizie, pentru a avea generații sănătoase. Mai mult decât atât, proiectul, derulat în spiritul respectării dreptului fiecărui copil la un nivel de viață suficient pentru a permite dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală și socială, are ca suport Programul Național Educație pentru Sănătate în Școala Românească, realizat prin acordul dintre Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății.

La final, a avut loc festivitatea de premiere, unde a fost prezentă și prof. Adriana Simona Popescu, inspector școlar. Aceasta a declarat că apreciază interesul elevilor din județele participante în condițiile în care concursul s-a suprapus cu finalul de an școlar și cu alte concursuri și evenimente. Așa cum era de așteptat, premierea a fost urmată de un spectacol festiv, la care au fost invitați directorii școlilor participante, spectacol oferit de elevii premianți și profesorii Colegiului Național de Arte "Regina Maria" Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.386 secunde