Consiliul Judeţean Constanţa a dotat Muzeul de Istorie cu echipamente pentru desfăşurarea arheologiei subacvatice

412
Consiliul Judeţean Constanţa a dotat Muzeul de Istorie cu echipamente pentru desfăşurarea arheologiei subacvatice - orasscufundat-1626183474.jpg

Articole de la același autor

Veste bună pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC). Instituţia de cultură a fost dotată cu echipamente și instrumente necesare desfăşurării arheologiei subacvatice. Acestea au posibile prin proiectul „Patrimoniul Cultural Comun - Sursă pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului în Bazinul Mării Negre- Treasure”.

Consiliul Judeţean Constanţa în calitate de lider de parteneriat, împreună cu Asociaţia Bulgară pentru Transferul Tehnologiei şi Inovaţiei din Bulgaria, Autoritatea Guvernamentală a Districtului Enez din Turcia şi Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova, în calitate de beneficiari, au semnat contractul de finanţare aferent proiectului menţionat. Cu ocazia finalizării proiectului, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu vicepreședintele CJC, Petre Enciu, directorul MINAC, Aurel Mototolea și şeful Direcției Generale de Proiecte a CJC, Elena Georgescu, au participat astăzi la conferința de presă organizată la Muzeul de Istorie și Arheologie Națională din Constanța.

Precizăm că proiectul este finanţat din fonduri europene și are o valoare totală de 939.544 euro. Programul de finanțare are ca prioritate promovarea în comun a afacerilor şi antreprenoriatului în sectoarele de turism şi cultură, în regiunile partenere din Bazinul Mării Negre și urmărește, totodată, îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor din regiunile Bazinului Mării Negre, prin creştere sustenabilă şi protecţia în comun a mediului. Prin implementarea acestuia, s-a urmărit dezvoltarea activităţilor specifice, precum crearea şi dotarea cu echipamente de cercetare şi expunere muzeală a patrimoniului cultural şi natural, submers şi clasic astfel încât, la finalizarea proiectului, partenerii să beneficieze de echipamente promovate într-o manieră modernă.

Totodată, în cadrul proiectului a fost creată și o hartă digitală care include situri arheologice subacvatice descoperite până în prezent de către specialiștii în domeniu și care fac parte din patrimoniul cultural național și sunt localizate în zona bazinului Mării Negre. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6877 secunde