Constanța nu a mai strălucit la Olimpiada Internațională de Astronomie

224
Locul Mirunei Oprescu, fostă elevă a Liceului Teoretic "Ovidius" din Constanța, actualmente studentă la Harvard, cea care a câștigat medalii la olimpiadele internaționale de astronomie, nu a mai fost luat de niciun licean constănțean.


Recent întors din Coreea de Sud (Gwangju), lotul olimpic al României a obținut două medalii de aur la a XVII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, informează Ministerul Educației. 

Performanța a fost realizată de Andrei-Alexandru Cuceu (clasa a X-a) și Paul Andrei Draghiș (clasa a XI-a), ambii elevi la Colegiul Național "Vasile Lucaciu" din Baia Mare. Andrei-Alexandru Cuceu a obținut și un premiu special pentru cel mai mare punctaj la proba practică, mai spun sursele citate. 

Din lotul României au făcut parte și Cristian-Cătălin Ignat (Școala Generală "Avram Iancu" din Baia Mare), Remus-Ștefan Bompa (Colegiul Național "Nicu Gane" din Fălticeni, județul Suceava), Alexandru Călin (Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești) și Cătălina Ana Mirițescu (Liceul Internațional de Informatică din București).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Caz de TBC la Liceul "Ovidius"
Pagina a fost generata in 0.1975 secunde