Creștinii îl cinstesc pe Sfântul Pantelimon. Moaștele, adăpostite la Arhiepiscopia Tomisului

229
Weekend-ul acesta, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon. Sărbătoarea are o importanță deosebită pentru credincioșii constănțeni, întrucât Catedrala arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" adăpostește o parte din sfintele moaște ale Doctorului fără de arginți, cum i se mai spune în popor.


Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei, sfântul Pantelimon este cunoscut drept ocrotitor al medicilor și tămăduitor al bolnavilor. De-a lungul timpului, prin puterea credinței, sfântul Pantelimon a tămăduit trupurile și sufletele multor bolnavi. Din nefericire, el a fost martirizat prin decapitare în jurul anului 305, în vremea persecuțiilor declanșate de către împăratul Dioclețian.


Moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon au fost aduse din Orient la Catedrala din Constanța de către preotul Dimitrie Popescu în anul 1931, în ziua de Florii. În cinstea sa, sâmbătă, 27 iulie, începând cu ora 6.00, la Catedrala arhiepiscopală, IPS Teodosie va oficia Taina Sfântului Maslu și Sfințirea Mică a Apei, urmate, de la ora 8.30, de Sfânta Liturghie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3383 secunde