Cu cât au crescut mediile la Admiterea 2013

251
Cu cât au crescut mediile la Admiterea 2013 - rezultateadmitere-1374162545.jpg

Articole de la același autor

Nu există nicio statistică oficială, ci doar o comparație, realizată de "Cuget Liber", care a relevat faptul că, față de anul trecut, mediile la Admiterea 2013 au crescut simțitor. 

Cu excepția primei medii de admitere, care s-a menținut la 9,92 pentru profilul matematică-informatică bilingv al Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", în rest am constatat creșteri chiar și cu aproape 1 punct.

Iată câteva exemple. La același colegiu, la științele naturii (germană), anul acesta s-a intrat cu ultima medie 9,85, față de 9,79 anul trecut, la științele naturii (engleză) - 9,88 (9,77), mate-info (germană) - 9,80 (9,66), științe ale naturii - 9,81 (9,66), științe ale naturii (franceză) - 9,55 (9,74), științe sociale - 9,72 (9,53).

Cele mai mari surprize, însă, le oferă anul acesta Liceul Teoretic "Traian", care după situarea sa pe primul loc ca procent de promovabilitate la Bac, și ultimele medii de la Admitere sunt superioare celor de anul trecut. La specializarea mate-info, s-a intrat cu 9,47, față de 9,18 anul trecut, la Filologie - 9,49 (9,16) sau la științe ale naturii - 9,46 (9,14).

La specializarea mate-info a Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu", anul acesta, ultima medie a fost 9,01, față de 8,29 cea de anul trecut.

Cauza acestor creșteri ar putea fi, pe de o parte, o intensificare a pregătirii elevilor în urma rezultatelor de la simularea Evaluării Naționale, dar mult mai multe voci afirmă că s-ar datora subiectelor mult prea ușoare de la proba de matematică și care au crescut artificial notele de intrare la liceu.

Reamintim că anul acesta, trei elevi constănțeni au reușit performanța de a fi admiși la liceu cu media 10 atât la absolvire, cât și în urma susținerii examenului de evaluare națională.

Ei sunt Maria Alexandra Bratu, de la Școala "Constantin Brâncoveanu" din Medgidia, care a intrat la Liceul "Nicolae Bălcescu" din Medgidia, Ioana Caraman, care a terminat opt clase la Colegiul Pedagogic, dar a ales Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", și Iulia Gabriela Preda, de la Școala nr. 22 "I.C. Brătianu" și care a fost admisă, evident, la Colegiul "Mircea".

Zilele acestea, depunerile de dosare sunt în plină desfășurare, foarte mulți părinți prezentându-se încă din prima zi la secretariatele liceelor unde au fost admiși copiii lor, pentru a avea certitudinea că nu vor pierde locul obținut cu atâta efort.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6093 secunde