Evaluare Națională 2013/Iată subiectele Variantei 3

162
Evaluare Națională 2013/Iată subiectele Variantei 3 - examen-1372325741.jpg

Articole de la același autor

La proba de astăzi de la matematică, elevii au avut de rezolvat varianta cu numărul 3. Iată care au fost cerințele:

La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operațiilor 4×4+10, cât este numărul "a" dacă a/6=5/2, precum și perimetrul unui pătrat și volumul unui cub cu laturi date. La același subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen.

Subiectul II avut ca primă cerință desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: "Ana și Bogdan au împreună șapte mere, Ana și Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, știind că toți trei au împreună 12 mere?".

Tot la subiectul II, una dintre cerințe a fost legată de funcția f(x)= x + 2, la care s-a cerut să se calculeze f(0) + f(-2) și să se reprezinte grafic funcția. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematică E(x) dată, că E(x)=1 pentru orice număr real în afară de -2 și 2.

Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura și diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.52 secunde