Cum pot găsi studenții de la "Ovidius" mai ușor un loc de muncă

363
1
Cum pot găsi studenții  de la

Articole de la același autor

Aula Magna a Universității "Ovidius" din Constanța a găzduit, ieri, o conferință regională al cărei scop a fost diseminarea proiectului "Managementul corelării sistemului de învățământ cu piața muncii".

50 de universități de stat și particulare din România au ales să se conecteze la piața muncii utilizând instrumentele create prin proiect, unul dintre acestea fiind înființarea unui portal oferit de Ministerul Educației Naționale tinerilor absolvenți cu poftă de muncă: www.joburi-absolventi.edu.ro.

Reprezentantul Institutului Na-țional de Cercetare Științifică în Domeniul Muncii și Protecției Sociale, Ana Zamfir, declara pentru "Cuget liber": "Evenimentul își dorește să suscite interesul absolvenților de învățământ superior pentru a deveni participanți la acest proiect care promovează o platformă cu numeroase informații online, care le vor prilejui accesul la oportunități de angajare și locuri de muncă, iar pe de altă parte vor sprijini universitățile să-și adec-veze oferta de muncă la cerințele pieței".

Pe de altă parte, Gheorghe Bușu, directorul executiv adjunct al AJOFM Constanța, a oferit celor prezenți în Aula informații importante legate de angajare: "Avem numeroase discuții cu agenții economici pe care îi rugăm să treacă mai ușor peste cuvântul «experiență» atunci când angajează tineri absolvenți de studii superioare. Pentru care ei primesc 750 lei pe lună timp de un an. Avem mari probleme cu agenții economici care nu ne comunică locurile de muncă și care începând de luna aceasta vor fi amendați". Același director a vorbit și despre art. 72 din Legea 76 care prevede că orice angajator care angajează pe termen de 60 de zile elevi sau studenți primește o subvenție de la stat de 250 lei.

Moderatorul întâlnirii de ieri, Gheorghe Raftu, directorul Centrului de consiliere din cadrul UOC, afirma: "La Universitatea «Ovidius» se realizează în fiecare an monitorizarea absolvenților, astfel încât la acest moment pot spune că 67% dintre absolvenți sunt încadrați în muncă, din care 42% profesează specializarea pe care au absolvit-o.

Proiectul urmărește lansarea unei platforme care să faciliteze întâlnirea în mod virtual a absolvenților, care își fac un cont pe aceasta, cu angajatorii, prilej cu care își vor lăsa CV-urile.

Tot în cadrul acestui proiect s-a înființat un centru de consiliere pe parcursul vieții a studenților sau absolvenților, pentru că universi-tatea nu-și ia mâna de pe aceștia în momentul în care termină studiile, ci îi îndrumă și îi sprijină ori de câte ori au nevoie. Este consiliat, avem colaborări cu Agenția de Ocupare a Forței de Muncă din Constanța, dar și în județele limitrofe, Călărași, Ialomița, Tulcea.

Noi, în cadrul Centrului de consiliere, ne străduim să coborâm cu consiliere către elevii de liceu, pentru că e firesc ca aceștia să aleagă o specializare fiind bine informați. Conform studiilor noas-tre, a reieșit că aproape 60% dintre elevii care veneau să se înscrie la licență erau ghidați de către rude sau vecini ori prieteni. De aceea, prin consilierea elevilor ne dorim să compatibilizăm interesul, aptitudinea și performanța școlară".

Comentează știrea

christian louboutin boot
28 februarie 2014
christian louboutin boot

christian louboutin ziggy shoes Stiri Cultură-Educație : Cum pot găsi studenții de la "Ovidius" mai ușor un loc de muncă | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin boot http://joomla.delmonsolutions.com/images/christian-louboutin-shoes-for-cheap.asp

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Octombrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Seminar online la Universitatea "Ovidius"
Pagina a fost generata in 0.3845 secunde