Evenimente școlare dedicate zilei de 24 ianuarie

Cupa Unirii în Școala ,,Mihai Viteazul"

1040
Cupa Unirii în Școala ,,Mihai Viteazul
Pe parcursul a două zile, Școala nr. 29 "Mihai Viteazul" a găzduit, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport, concursul de șah "Cupa Unirii", la care au participat 30 de elevi de la ciclul primar (cei doi finaliști de la fiecare clasă) și încă 15 de la ciclul gimnazial. Câștigătorii au jucat un simultan cu mari șahiști ai Clubului constănțean de șah C.S. Sissa, Marian Voicu, candidat maestru, și Florin Savu.
Cu același prilej, în instituție au mai avut loc diverse manifestări dedicate Zilei Unirii, atât elevii ciclului primar, cât și gimnazial desfășurând programe artistice, șezători și scenete cu jocuri de rol.
v v v
Și în localitatea Ovidiu, elevii claselor a VIII-a de la Școala nr. 2, coordonați de prof. Claudia Tănăsescu, au participat la un concurs tematic având ca temă: "24 Ianuarie - 151 de ani de la Unirea Principatelor Române".
Concursul a avut ca scop prezentarea etapelor înfăptuirii Unirii Principatelor Române, cunoașterea vieții și activității personalităților marcante ale constituirii statului național modern (Al. Ioan Cuza și Mihail Kogălniceanu), dar și conștientizarea sacrificiului poporului român în scopul desăvârșirii unității statale românești.
v v v
Astăzi, începând cu ora 12, catedra de istorie a Școlii nr. 12 "Bogdan Petriceicu Hașdeu" organizează un spectacol-concurs "Al. I. Cuza - fondator al României moderne". Coordonatorul, prof. Adriana Grozavu, i-a reunit pe elevii claselor a VIII-a atât la spectacolul de poezie, dar și la un concurs pe tema Unirii Principatelor Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8326 secunde