Cursuri suspendate la "Ovidius". Ce se întâmplă la UMC și ANMB

361

Articole de la același autor

La acest moment, doar Universitatea "Ovidius" din Constanța și-a suspendat cursurile. Universitatea Maritimă Constanța își așteaptă, în continuare, studenții la facultate, iar Academia Navală "Mircea cel Bătrân" va lua o decizie în acest sens în cursul zilei de astăzi. Potrivit rectorului UMC, prof. univ. dr. Cornel Panait, ieri dimineață a avut loc o ședință în care s-a votat ca universitatea să rămână deschisă, cel puțin săptămâna aceasta. "În funcție de evoluția lucrurilor, sâmbătă, 14 martie, vom decide dacă vom muta cursurile în platforma online sau nu", a declarat acesta pentru "Cuget Liber". 


Referitor la Universitatea "Ovidius", Senatul a aprobat, la propunerea Consiliului de Administrație, în contextul măsurilor adoptate la nivel național pentru reducerea riscurilor de răspândire a infecției cu noul Coronavirus, limitarea, până la data de 22 martie, a activităților didactice față în față. În tot acest timp, facultățile urmează să demareze și să implementeze procedurile de trecere la mediul de predare virtual. Așadar, atât cadrele didactice, cât și studenții vor trece progresiv toate activitățile didactice în mediul online. 


"Prima etapă are în vedere utilizarea și de către studenții din cadrul programelor cu frecvență a platformei de E-learning a UOC. În această perioadă, nu se vor cuantifica absențele la activitățile didactice față în față. De asemenea, în perioada menționată se va trece la achiziționarea de urgență a materialelor suplimentare de dezinfecție. În plus, vor fi intensificate activitățile de igienizare a tuturor spațiilor de învățământ și cazare ale UOC și vor fi amplasate covorașe și soluții dezinfectante în toate zonele de acces ale instituției", au precizat cadrele didactice.


În intervalul menționat au fost sistate și reprogramate toate evenimentele științifice, cultural- artistice și sportive care implică invitați/participanți din afara universității.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5943 secunde