De-a arhitectura! Profesorii, provocați să introducă o nouă metodă de învățare

254
De-a arhitectura! Profesorii, provocați să introducă o nouă metodă de învățare - deaarhitectura-1581261368.jpg

Articole de la același autor

Asociația De-a Arhitectura a deschis înscrierile pentru programul "De-a arhitectura în școala mea". Profesorii din ciclul gimnazial și liceal care doresc să participe activ în ghidarea elevilor în anul școlar 2020 - 2021 în explorarea mediului construit al școlii și reimaginarea spațiului fizic de învățare, prin intermediului unui tip de curriculă interdisciplinară și o metodă didactică de învățare prin proiect, sunt invitați să se înscrie pentru a primi asistență în derularea unui curs extracurricular sau de club pentru elevi. 


"De-a arhitectura în școala mea" este programul educațional care dă posibilitatea elevilor de 12 - 18 ani (clasele a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a), timp de un an școlar, să descopere și să își dezvolte un mod de gândire și abordare a problemelor specific arhitecților și designer-ilor ("design thinking") pentru a imagina și a implementa propuneri concrete de îmbunătățire a școlii/liceului lor. Alături de un profesor coordonator și un arhitect, ei vor fi implicați într-un proces de învățare activă, în care își vor folosi simțul practic și creativitatea, precum și cunoștințe de la diverse materii, pentru a schimba în bine școala/liceul - un spațiu pe care îl cunosc foarte bine și pe care îl utilizează zi de zi. 


Intervențiile pe care le vor propune vor fi bazate pe un proces de investigație, documentare și analiză. Comunitatea școlii/liceului va fi apoi invitată să discute selecția intervențiilor care se vor implementa (și care se încadrează în criteriile de selecție), iar echipa de proiect se va strădui să identifice și alte surse de sprijin pe lângă cele asigurate de Asociația De-a Arhitectura. Echipa de proiect (elevii, profesorul cu rol de coordonare și arhitectul) se va implica și în realizarea efectivă a intervențiilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5823 secunde