CUTREMUR la "OVIDIUS"! Magistrații nu l-au iertat!

383
CUTREMUR la

Articole recomandate

Profesorul universitar Gheorghe Țarălungă, de la Universitatea "Ovidius" Constanța, prins în anul 2015 în timp ce primea 200 de euro mită de la un student grec pentru a-l promova la un examen, a fost condamnat, miercuri, la 8 ani de închisoare. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă, relatează Digi 24.

"Condamnă pe inculpatul Țarălungă Gheorghe la pedeapsa închisorii de 8 (opt) ani pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale). (...) Interzice inculpatului Țarălungă Gheorghe drepturile (...) constând în dreptul de a profesa ca și cadru didactic - pe o perioadă de 5 ani cu titlu de pedeapsă complementară. (...) Restituie inculpatului Țarălungă Gheorghe suma de 1.150 euro ridicată potrivit procesului-verbal de percheziție din 28.01.2015 și consemnată la CEC potrivit recipisei nr.(..). Confiscă de la inculpatul Țarălungă Gheorghe suma de 3.350 euro", se arată în minuta sentinței.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii DNA Constanța, în 2015, studentul grec Evangelos Faloutsos i-a oferit lui Gheorghe Țarălungă, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Ovidius Constanța - disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, suma de 200 de euro în scopul de a-l promova la examenul pe care îl susținea la disciplina Farmacie Clinică din anul V de studii.

Flagrantul a fost realizat chiar în biroul profesorului de la sediul Facultății de Farmacie. În aceeași zi, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a profesorului Gheorghe Țarălungă, care era și colonel în rezervă, pentru luare de mită. În aceeași cauză, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, și față de Evangelos Faloutsos, pentru dare de mită.

În cazul lui Evangelos Faloutsos, magistrații Curții de Apel Constanța au decis, miercuri, obligarea plății către stat a sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare și să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2959 secunde