De ce a ținut Răducu Popescu să pună directorii cu mâna lui. ISJ explică "misterul"

4188
24
De ce a ținut Răducu Popescu să pună directorii cu mâna lui. ISJ explică

Articole de la același autor

Recentele schimbări de manageri în învățământul constănțean au ridicat un mare semn de întrebare: de ce doar în unele unități directorii sunt desemnați în cadrul consiliilor profesorale, în timp ce în altele este nevoie de intervenția directă a ISJ?


Am încercat să aflăm de la inspectorii școlari ce considerente stau la baza acestui gen de numiri, de altfel agreat de marea majoritate a cadrelor didactice constănțene și care s-a aplicat doar în cazul anumitor școli.


De la prof. Alina Codreanu, inspector școlar resurse umane, am aflat că în Legea Educației naționale nr. 1 există o prevedere prin care consiliile de administrație ar trebui să scoată la concurs posturile de directori, după care să existe o selecție a dosarelor și să se organizeze concursul propriu-zis. "Din păcate, nici până la această oră nu a apărut metodologia de aplicare a acestei prevederi, așa încât noi continuăm să respectăm art. 83 din Metodologia cadru privind mobilitatea cadrelor didactice. Acest articol prevede că detașarea în interesul învățământului pentru funcțiile de con-ducere se face la propunerea inspectorului general cu aprobarea consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța", a mai declarat același inspector. De la care am mai aflat că ultimul concurs pentru ocuparea funcției de director de școală a fost susținut în anul 2008, iar mandatele respectivilor directori au expirat în decembrie 2012, an din care sunt numiți anual, prin detașare în interesul învățământului.


Și atunci cum se explică acele consilii profesorale din școli precum cea din Năvodari - "George Enescu", ori nr. 29 "Mihai Viteazu" sau, de dată mai recentă, consiliul de la Școala nr. 12 "Bogdan Petriceicu Hasdeu", în care, surprinzător, a fost realeasă prof. Mirela Florea, ca apoi să fie schimbată? Prof. Petrică Miu, inspector școlar de specialitate management educațional, a declarat pentru "Cuget Liber" că toate aceste consilii profesorale au acordul ministrului Remus Pricopie. "De fapt, și doamna Ecaterina Andronescu, la ultima vizită făcută la Constanța, ne-a sugerat să organizăm acest gen de consilii profesorale, pentru că ele sunt prevăzute și în viitoarea lege a educației care se află în acest moment în dezbaterea Senatului. Iar domnul ministru Pricopie ne-a dat acordul, considerând acest gen de alegeri ca pe un exercițiu democratic", a mai spus prof. Miu, adăugând că în zilele următoare vor mai avea loc acest gen de consilii profesorale.


Pe principiul "Dacă nu se interzice este permis!", acest exercițiu democratic ar trebui să devină general valabil, pentru a se putea evita orice alte discuții. Spre exemplu, la articolele anterioare pe tema schimbărilor și numirilor pe funcții în cadrul școlilor constănțene, foarte mulți cititori, mai mult sau mai puțin avizați, au acuzat că aceste mișcări de trupe s-au făcut pe criterii politice sau de prietenie. "Schimbarea directorilor s-a făcut pe CRITERII POLITICE!!!! Au fost schimbați toți directorii PNL, așa cum au fost schimbați și Adjuncții Generali PNL!!!! RUȘINE!!! Promovați PILELE ȘI PROSTIA și nu COMPETENȚA! Sunt o grămadă de directori rămași care nu au nici măcar studii de management, care sunt incapabili să stăpânească o școală, care au sute de reclamații, dar au rămas. NU VĂ PASĂ DE INTERESELE ȘCOLII!!!! DE INTERESELE PARTIDULUI!!!!", se arată într-unul din comentarii.


Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
profesor
10 august 2014
Kogalniceanu

La Kogalniceanu este haos general!Scoala cade pe noi, promovabilitate bac 8%,iar directorul Revnic-Bold era de negasit in scoala!Programul lui era de 2 ore zilnic!Atat statea in scoala!Nici macar la ziua scolii nu a venit la scoala!Si culmea, el ramane pe post, iar directoarea adjuncta, care timp de un an s-a luptat singura cu toate problemele din scoala, este demisa!!!Unde este corectitudinea ISJ-ului care cunoaste problemele din scoala? Domnul director Bold se lauda ca de el nu se atinge nimeni deoarece are pile la general si isi va aduce si o adjuncta din aceeasi cloaca politica!

academiciana
10 august 2014
Vasilica

D-na Paraschiv director ?! Sigur vrea sa traga sforile sa treaca si sotul ei bacalaureatul ! Si parca nu cu mult timp in urma ,,gasca" Caiali-Paunescu -Paraschiv reclamau la ISJ si minister cum ca dna Revnic -Bold , in excursie fiind , s-ar fi imbatat si s-a culcat cu un oarecare elev....dar probabil asta s-a uitat , vorba aceea Partidul inainte de toate !Ma intreb ,oare de scoala cand se se va ocupa cineva ?!

achir
10 august 2014
adevarat

Totul este politic! Directorii de scoli sunt evaluati de ISJ, iar directorii adjuncti sunt evaluati de consiliul de administratie.Cum puteti declara domnule inspector ca in urma evaluarilor facute de catre inspectorat au fost demisi directorii, cand majoritatea celor demisi sunt directori adjucti?

eu
11 august 2014
rusine

Directori evaluati de ISJ care au primit calificativul FB demisi. Directori realesi in CP demisi. Totul este politic. Poate domnul Raducu, nu-i pot spune INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL, motiva demiterea unui director reales si cu calificativ FB dat de ISJ? Nu a facut nimic pentru învățământul constantean.

parinte
11 august 2014
trist dar adevarat

Sunt indignata de ceea ce se intampla cu invatamantul romanesc.Ce vor face copii nostri?Managerul unei scoli trebuie sa fie un bun profesionist, sa lupte pentru scoala sa, sa colaboreze permanent cu consiliile locale si cu primarul pentru a atrage investitii in scoala.Interesele prioritare ale unui manager de scoala trebuie sa fie scoala NU interesele partidului!Ce facem , ne intoarcem la epoca comunista?

academician
11 august 2014
multi directori de multi ani detasati

directorii care dau spaga inspectorului,raman in functie,ca si ei inghit spaga la greu..daca ea,Svinarviuc isi permite sa cheme profesorii din.concediu,la comisii pe care ea le face,fara bani si apoi sa te umileasca daca nu accepti sa lucrezi.gratis?pai ea are 3000-3500 salariu+plus spaga aferenta..nu se compara cu 20si ceva ale noastre..Nu mai fi o comunista si o persoana frustrata care ameninta daca oamenii nu inghit toate porcariile ei,cand vei cadea de pe.postul ala,nici dracu nu te mai saluta..ai grija,multi iti vor postul,inclusiv acritura aia cu exces de zel dus la extrem,care ti-e dir.adj..

theo
11 august 2014
exemplu

Scoala din kogalniceanu reprezinta cel mai bine dovada faptului ca ISJ evalueaza incorect. e straniu sa mentii pe post un director incompetent si sa o demiti pe adjuncta care chiar a facut eforturi sa indrepte lucrurile in scoala!!!! ba mai mult, numesti adjuncta pe cineva care a facut multe compromisuri, posibil dincolo de limita legii, cat a fost consilier local. Continuand sa lucreze in maniera aceasta inspectorul general va prabusi invatamantul constantean in HAOS! Ii pasa cuiva din gulerele albe de la Bucuresti?!!

80% dintre colegi
11 august 2014
floriana

RESPECT Floriana! Multumim pentru colaborare si te asteptam cat mai repede alaturi de noi in calitate de NUMAR 1!

PUTIN PUTINOVICI
11 august 2014
Ase e f.bine Generale !

Asa e foarte bine domnule General, ati facut cea mai mare curatenie din istoria ISJ-ului, aveti curaj si responsabilitate in continuare si vedeti ca mai aveti inca de facut curatenie acolo la dvs. Sunteti un om cu verticalitate si asa-i sta bine romanului cinstit. Felicitari pentru curajul dvs., rezultatele se vor vedea in curand, deja e bine spre foarte bine, mai curatati terenul de uscaturi si padurea va fi verde si frumoasa !

de la parinte
11 august 2014
techirghiol

"Felicitari" domnului inspector ca mentine in functie de 2 ani de zile aceiasi directori care nu au facut nimic pentru scoala ,elevi si profesori . Scoala arata deplorabil si in interior si prin curte. Domnul Munteanu vine cam 3-4 pe zi la scoala prin rotatie cu Doamna Cehan .Ambii sunt platiti de inspectorat sa fie bone particulare pentru proprii copii. Avem si in Techirghiol profesori care sunt capabili sa conduca o scoala.

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5833 secunde