De ce au plecat profesori de română la Bruxelles

129

Articole recomandate

În aceste zile, la Bruxelles (Belgia), are loc cea de-a doua ediție a Reuniunii lectorilor de limba română. Evenimentul este parte a Colocviului internațional cu tema "Poezie, Mituri și Credințe" și este organizat de către Lectoratul de limba română de la Universitatea Liberă din Bruxelles și Institutul Limbii Române, în colaborare cu Ambasada României în Belgia și Universitatea Liberă din Bruxelles. 

Alături de lectorii de limba română, care activează în universități din străinătate, participă profesorii care predau cursul de Limbă, cultură și civilizație românească în unități de învățământ din Belgia. Vor fi prezente și personalități ale lumii academice românești, belgiene, italiene, precum și reprezentanți ai instituțiilor implicate în promovarea, în străinătate, a limbii, literaturii, culturii și civilizației românești: Ministerul Educației Naționale, Ambasada României la Bruxelles, Academia Română, Institutul Limbii Române, Universitatea București. 

Lucrările științifice ale colocviului vor fi susținute de lectorii de limba română, de profesorii de Limbă, cultură și civilizație românească și de cadrele didactice universitare din România, Belgia, Italia, Germania, Spania, China și Japonia. 

Lectoratul de limbă română al Universității din Bruxelles face parte din rețeaua celor 43 de lectorate funcționale, la această dată, în lume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.283 secunde