De Ziua Educației, ministrul Sorin Cîmpeanu: „Mă înclin cu recunoștință în fața tuturor celor care se dedică acestei meniri”

291
De Ziua Educației, ministrul Sorin Cîmpeanu: „Mă înclin cu recunoștință în fața tuturor celor care se dedică acestei meniri” - 1cimpeanu1-1633432402.jpg
În urmă cu câteva minute, ministrul Sorin Cîmpeanu a transmis următorul mesaj, de Ziua Educației, prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook:
„Cu emoție vă adresez acest mesaj: a educa este o profesie dar și o chemare aleasă a oamenilor care reușesc să împărtășească celorlalți din cunoașterea lor, onorându-și vocația de dascăl. Profesorii noștri făuresc astăzi România de mâine pregătindu-i un viitor mai bun dimpreună cu părinții și ceilalți parteneri ai procesului educațional.
Astăzi, mă înclin cu recunoștință în fața tuturor celor care se dedică acestei meniri.
Îi mulțumesc învățătoarei mele! Le mulțumesc profesorilor mei!
Le mulțumesc tuturor colegilor profesori din această țară, românilor de pretutindeni care au această profesie și transmit cultura, civilizația universală, știința și limba română.
Vă mulțumesc tuturor și vă felicit!
După o perioadă îndelungată, brăzdată de încercări sociale, politice și economice, pe fondul crizei sanitare neîncheiate încă, suntem în plină schimbare de paradigmă educațională, fiind forțați să găsim soluții la provocări cu totul neobișnuite, să ne adaptăm și să inovăm. Schimbările profunde în abordarea învățării au determinat UNESCO să propună pentru 5 octombrie 2021 drept temă centrală: ”Profesorii – inima relansării educației”.
Sunt profesor, Ministrul Educației și Președintele Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, fapt ce mi-a permis să înțeleg că toți cei care lucrăm în acest domeniu avem un mandat de înaltă responsabilitate socială. Munca profesorilor trebuie protejată, încurajată și susținută mai ales astăzi, mai mult ca oricând, noi fiind datori să ne unim eforturile pentru transmiterea de cunoștințe, atitudini și valori către generațiile următoare.
Cred în adevărul cuvintelor lui Ion Heliade Rădulescu: „Fără școală să nu aștepte nimeni nici părinți buni, nici fii buni, și prin urmare nici stat bine organizat și bine cârmuit și păstorit.”
Drept urmare aduc un omagiu pentru dedicația profesorilor români și a celor din întreaga lume.
La mulți ani de ziua educației! La mulți ani de ziua profesorilor!”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3681 secunde