Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu cu "Autoportretul unei fete cuminți"

228
Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu  cu

Articole recomandate

Sâmbătă, 26 septembrie 2015, începând cu ora 19.20, va avea loc un spectacol eveniment la cinema Cityplex - Tomis Mall. "Autoportretul unei fete cuminți" a avut premiera mondială la începutul anului în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam. În plus, filmul a câștigat Marele Premiu la festivalul "Crossing Europe" din Linz-Austria, premiul pentru cea mai bună regie, dar și premiul publicului la Bucharest IFF, precum și premiul publicului la Festivalul Filmului European de la București.

Filmul va putea fi vizionat gratuit la cinema Cityplex - Tomis Mall, sâmbătă, de la ora 19.20, dacă achiziționezi de la bar produse de minim 8 lei.

"Autoportretul unei fete cuminți" spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o "familie bună". Personajul, interpretat de actrița de teatru Elena Popa, își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile - rare, dar mult așteptate - cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă. După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine - dorința ei din copilărie.

Din distribuție fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinții regizoarei, Dan & Magdalena Lungu și producătoarea Anca Puiu. Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea Silviu Stavilă, sunetul Vlad Voinescu și Filip Mureșan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu. Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu - casa de producție Mandragora și Ana Lungu.

Aceasta din urmă este cunoscută publicului din România pentru pelicula "Burta Balenei", producție selectată în 2010 la Festivalului Internațional de Film de la Locarno. "Autoportretul unei fete cuminți" este un proiect de film românesc,100% independent, realizat de casa de producție Mandragora cu participarea Papillon Film, Castel Film și Cinelabs România, cu sprijinul Groupama Asigurări, BMW Group România, Vodafone România, HBO România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Oameni,  săruturi, iubiri",  la Cinema Cityplex
Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Festivalul  "George Enescu", live la Constanța
Joi, 10 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Temple Grandin",  la Agora
Pagina a fost generata in 0.5271 secunde