Fostul Cinema Republica va purta numele maestrului Jean Constantin

235

Articole de la același autor

Aleșii locali au votat, ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, ca fostul cinematograf Republica, în prezent Centrul multifuncțional educativ pentru tineret, să primească numele maestrului comediei Jean Constantin. Acest proiect a fost introdus pe ordinea suplimentară a ședinței de CL.

În urmă cu câteva luni, Direcția Județeană a Distribuției și Exploatării Filmelor Constanța a făcut demersurile necesare pentru ca actualul cinema Republica să primească numele maestrului Jean Constantin.

Vestea este îmbucurătoare mai ales că, recent, familia marelui artist atrăgea atenția că "orașul Constanța ar fi trebuit să aibă un loc, o stradă, un cinematograf care să-i poarte numele". La câteva zile de la organizarea evenimentului "Jean Constantin - Omul Mării", care a avut loc în piața Ovidiu (perioada 21-22 august), iată că aleșii locali au votat proiectul.

"Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului!"

Dan Varsami Cojocaru, directorul Direcției Județene a Distri-buției și Exploatării Filmelor Constanța, a declarat: "Mi se pare firesc, e normal să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului! Atâta vreme cât Jean Constantin, la cinci ani de la dispariție, umple sălile, filmele în care joacă maestrul sunt aplau-date minute în șir, era firesc să avem și noi un cinematograf care să-i poarte numele. Era obligația noastră să facem demersurile pentru ca cinematograful să poarte numele lui Jean Constantin. Acest proiect este binevenit, este un semn că orașul nostru a început să-și recunoască valorile".

Jean Constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean (n. 21 august 1927, Techirghiol - d. 26 mai 2010, Constanța), a fost unul din cei mai mari actori români, interpret de roluri comice, considerat maestrul comediei. Printre personajele reprezentate de Jean Constantin, se numără cele din seria B.D. (Brigada Diverse), filmele de acțiune și de comedie ale regizorului Sergiu Nicolaescu și serialul de televiziune "Toate pânzele sus" (1976).

Noua titulatură, după finalizarea investiției

Noul Centrul pentru tineret va fi inaugurat în luna decembrie, iar aici vor avea loc premiere cinematografice și de teatru, seri de gală cu covor roșu, concerte, expoziții.

Dan Cojocaru speră ca Cinematograful "Jean Constantin" să devină cel mai popular din Dobrogea, așa cum era pe vremuri, când iubitorii de film stăteau la cozi interminabile pentru a vedea un film nou: "Centrul trebuie să ajungă cel puțin la nivelul anilor ’80, când filmele rulau cu casa închisă".

Pentru că Centrul multifuncțional educativ pentru tineret este reabilitat grație unui proiect inițiat de Consiliul Județean, care a accesat, în urmă cu doi ani, 3 milioane de euro, el își va schimba denumirea în "Jean Constantin" abia după ce investiția cu fonduri europene va fi finalizată și după ce se va face recepția. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4241 secunde