Directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu: „Nu pot da drumul la spectacole. Mă omoară facturile!”

2423
Directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu: „Nu pot da drumul la spectacole. Mă omoară facturile!” - jos2-1612892078.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa a rămas singura instituţie din oraş care nu oferă, încă, spectacole publicului, atât de dornic de a ieşi din casă şi de a se relaxa cu o piesă bună de teatru sau un concert. Motivul este unul de ordin financiar: preţul unei gigacalorii este de 600 de lei, sala este foarte mare, iar cheltuielile nu pot fi suportate de pe urma vânzării a doar 30% din bilete.

Dacă în anii trecuţi eram obişnuiţi ca în această perioadă să ne hotărâm cu greu ce piesă alegem sau ce concert, de data aceasta, lucrurile stau cu totul altfel. Casa de Cultură se va deschide, desigur, doar că nu în luna februarie, ci abia din martie.

„Dăm drumul la spectacole abia începând cu luna martie, cu «Un soţ de vânzare». Sperăm ca până atunci să se mai încălzească afară, pentru că, dacă dăm drumul la căldură în sală, cu 30% spectatori, nu ne acoperim nici cheltuielile, nimic. Nu pot da drumul, pentru că preţul unei gigacalorii, pentru noi este 600 de lei şi nu ne permitem, din punct de vedere financiar. În rest, sala este pregătită, artiştii ne-au tot sunat, dar nu pot da drumul la căldură în sala mare, pentru că, dacă aş da drumul, mă omoară facturile. De exemplu, factura într-o lună obişnuită de iarnă este calculată la aproximativ 100 de gigacalorii, deci costurile sunt foarte ridicate. Nu poţi să scoţi bani din cultură cu 30% bilete vândute. Când mai aveam pub-ul de jos, locul de joacă, mai luam chirie de la ei, mai acopeream cheltuielile, mai aveam Bingo, dar acum ne este foarte greu să ne descurcăm”, a declarat pentru „Cuget Liber”, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu.

Pe de altă parte, există şi artişti, care nu sunt prea dornici să vină să joace într-o sală aproape goală, pentru că în condiţii de pandemie, este permis accesul a doar 200 de persoane.

Cu toate acestea, instituţia va relua organizarea de spectacole. Primul dintre acestea va avea loc în data de 10 martie, piesa 
„Cum să pierzi totul într-o zi”. Urmează, apoi, pe 23 martie, „Miere şi otravă”, o piesă de teatru, pe 26 martie, Doru Octavian Dumitru va susţine la malul mării un spectacol, iar pe 28, Tudor Gheorghe îşi va face simţită prezenţa în rândul spectatorilor.

În plus, în luna mai va fi organizat şi concursul pentru copii, „Stelele aurii”, cel mai mare concurs de dans din România.

Înainte de toate, însă, pe data de 14 aprilie, va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, premiera pe ţară, a piesei „Totul se transformă”. Este vorba de un spectacol oglindă a zilelor noastre, de Alexandru Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu. Din distribuţie fac parte: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu, Mircea Rusu. Dincolo de trupa formată din actori extrem de îndrăgiţi, secretul din spatele acestui spectacol stă în colaborarea dintre regizorul Vlad Zamfirescu și dramaturgul Alexandru Popa. De altfel, cei doi au mai realizat împreună și alte producții care și-au găsit drumul spre inima spectatorilor. Printre ele se numără comedia de mare succes „All Inclusive”, piesa de teatru „Secretul Fericirii”, care a fost ulterior ecranizată, sau spectacolul „Pe o pânză de păianjen”. Tot pentru public, se va mai juca o premieră, în regia lui Horaţiu Mălăele, „Take, Ianke şi Cadâr”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9951 secunde