Directorul Colegiului de Arte "Regina Maria", destituit. "Disfuncții manageriale grave!"

2709
Directorul Colegiului de Arte

Articole recomandate

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța a decis desfacerea contractului de management al directorului Colegiului Național de Arte "Regina Maria", prof. Doina Mitrică. Măsura a fost luată ca urmare a evaluării anuale a activității managerilor de unități de învățământ. Prof. Doina Mitrică este singurul director care a primit, la evaluarea de anul acesta, calificativul "nesatisfăcător".

"În urma evaluării activității manageriale pentru anul școlar 2017 - 2018, directorul Colegiului Național de Arte «Regina Maria» a obținut calificativul «nesatisfăcător», calificativ care a rămas neschimbat și după reevaluare, deci în urma contestației, procedura fiind finalizată. Acest calificativ obținut atrage după sine încetarea contractului de management, începând de luni, 8 octombrie", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspectorul școlar general, prof. Gabriela Bucovală.

Potrivit acesteia, în interiorul colegiului constănțean au fost unele tensiuni, dar, mai mult decât atât, au fost constatate nereguli în ce privește managementul unității.

"Am identificat disfuncții manageriale grave, de la încadrări, la orar, managementul claselor, extrem de multe disfuncții. Timp de câteva zile, sperăm puține, prerogativele vor fi preluate de către directorul adjunct al instituției, pentru că îmi doresc o discuție cu întregul colectiv de cadre didactice al acestei instituții de învățământ, având în vedere că este nevoie de o implicare a tuturor pentru a menține Colegiul Național de Arte la standardele la care am fost obișnuiți", a mai spus șeful ISJ Constanța.

La rândul său, prof. Doinița Mitrică se consideră nedreptățită, dar "mulțumită că se va termina totul".

"Nu mi-am închipuit niciodată că unii sunt atât de disperați după funcții, așa de ahtiați după «putere». Alții își reglează conturile trecutului. Este halucinant modul în care este distrusă imaginea unui om. Nu mai pot să fiu omul orchestră care lucrează până la epuizare pentru școala lui, ani de zile. Poate doresc și alții să facă acest lucru, nu vreau să eclipsez pe nimeni", a anunțat fostul director de la Colegiul de Artă, pe un site de socializare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4937 secunde