Directorul Școlii din Săcele a fost eliberat din funcție

1266
Directorul Școlii din Săcele a fost eliberat din funcție - 72e81de94dfc0373b006ca75e9c851a1.jpg

Articole de la același autor

Despre intenția conducerii Inspectoratului Școlar Județean Constanța de a-l elibera din funcția de director al Școlii de Arte și Meserii din Săcele, prof. Gavrilă Remescu știa încă de la prima vizită a "generalului" Petrică Miu prin zonă, în luna mai. Și, cu toate acestea, din "neatenție", de 1 iunie, a "autorizat" implicarea elevilor săi într-o acțiune politică ce s-a lăsat cu șepcuțe și alte foloase sponsorizate de un anume partid politic. Se pare că a fost picătura…
Despre directorul SAM Săcele s-a scris și atunci când, conform anexei 2 a hotărârii Consiliului local din Săcele din data de 26.06.2007, grupul sanitar al școlii a fost trecut pe o listă suplimentară și a primit 161.000 lei (!!!).
A urmat acea corecție "exemplar" aplicată de directorul Remescu unei eleve de clasa a VI-a, în urma unui incident la o oră de istorie, subiect vehement comentat în localitate și în urma căruia familia fetei, pe nume Doboșan, a intentat proces în instanță. Dosarul se află deja la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, cap de acuzare: vătămare corporală gravă cu lovire.
La vremea respectivă, fostul inspector general a semnat sanc-ționarea directorului cu reducerea salariului cu 15% pe 6 luni.
Miercuri, 10 iunie, la primirea înștiințării că va fi eliberat din funcție, directorul Remescu a convocat consiliul profesoral a doua zi, ocazie cu care a propus, conform declarației Mihaelei Doboșan, mama fetei incriminate, scăderea notei la purtare la 7. Lucru care nu s-a întâmplat.
Ieri, în cadrul consiliului de administrație al ISJ Constanța s-a luat decizia eliberării sale din funcție. "Atâta timp cât există un certificat medico-legal ce incriminează purtarea unui cadru didactic, tocmai a omului care trebuie să apere disciplina, nu puteam rămâne impasibili", a declarat inspectorul general Petrică Miu.
A fost un norocos să afle acum, și nu după ce toată vacanța mare ar fi "trudit", în van, pentru un nou an școlar. Așadar, din 14 septembrie, prof. Gavrilă Remescu va rămâne doar cu norma de la catedra de chimie a școlii din Săcele.

Alte numiri
Tot în ședința de consiliu de ad-ministrație de ieri, prof. Georgeta Costăchescu a fost numită în funcția de director al Liceului "Anghel Saligny" din Cernavodă. Prof. Gheorghe Hânsă a fost eliberat din funcție la finele săptămânii trecute, în urma proastei gestionări a unui incident violent petrecut la sfârșitul lunii mai, în care au fost implicați trei elevi. Prof. Georgeta Costăchescu este profesor titular de limba franceză și în perioada 2003 – 31 august 2008 a mai ocupat funcția de director al acestui liceu.
De asemenea, se află în colimatorul conducerii ISJ Constanța și directorul Școlii din Gârliciu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Iunie 2009
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Andrei Stroescu!
Pagina a fost generata in 1.7104 secunde