Doi elevi ai Liceului ”I.N. Roman” au reprezentat Constanța la un concurs în Iași

274
Doi elevi ai Liceului ”I.N. Roman” au reprezentat Constanța la un concurs în Iași - liceulinroman-1652878248.jpg
În perioada 13-15 mai, a avut loc Concursul Național „Știu și aplic -Securitatea și Sănătatea în Muncă se deprind de pe băncile școlii”, desfășurat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași. Inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale de Ministerul Educației Naționale în anul 2013, concursul a avut continuitate la nivel național până în 2020, când din cauza contextului pandemic a fost întrerupt. Activitățile de informare prin intermediul concursului au fost implementate pe plan național, timp de șapte ani, la peste 3.000 de elevi din toată țara, care acum sunt lucrători.

La etapa națională 2022 a concursului s-au calificat echipele câștigătoare ale locurilor I de la etapa județeană. Pentru filiera tehnologică/ciclul inferior al liceului, județul Constanța a fost reprezentat de elevii S. Rebeca Bekși - Constantin și V. Eduard - Marius Cobzarencu, din clasa a X-a A, de la Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman” îndrumați de prof. Rodica Bălan.

Scopul acestui concurs național este:

1. Conștientizarea profesorilor și tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidente și îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă, prin încurajarea și atragerea elevilor în activități de studiere și aplicare a securității și sănătății în muncă;

2. Conștientizarea comportamentului preventiv în mediul de muncă, crearea unui sistem de orientare practică privind conștientizarea atitudini preventive în mediul de muncă și combaterea accidentelor de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.478 secunde