Doliu în cultura constănţeană. A murit prof. Angela Pop

200

Articole de la același autor

Cultura constănţeană a pierdut un alt om de mare valoare. Angela Pop, fost arhivist, muzeograf şi profesor a trecut, în cursul zilei de ieri, la cele veşnice.

„Am aflat cu tristeţe că arhivistul şi cercetătorul Angela Pop a trecut la cele veşnice. Aceasta s-a numărat mulţi ani printre prietenii bibliotecii şi am apreciat în mod deosebit colaborarea cu instituţia noastră.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, au declarat reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman”.

Angela Pop era originară din comuna Cristian, judeţul Braşov. A absolvit studiile gimnaziale la Braşov, apoi Şcoala Medie nr. 3 (în prezent Liceul „Ovidius” din Constanţa) şi a urmat Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti (1971). De-a lungul timpului, a lucrat ca profesor la Liceul „Spiru Haret” din Tulcea, ca muzeograf la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi arhivist la Direcţia Judeţeană Constanţa din cadrul Arhivelor Naţionale.

Prin specificul activităţii profesionale, s-a preocupat de cunoaşterea istoriei moderne şi contemporane a Dobrogei, în context naţional, dar şi elementele specifice administraţiei judeţelor Durostor şi Caliacra, din perioada 1913 - 1940. De asemenea, a publicat articole în revistele „Analele Dobrogei”, „Anuarul Muzeului Marinei Române”, „Biblion” etc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 August 2020
Stire din Cultură-Educație : Nouă ani fără Eugen Mazilu
Vineri, 07 August 2020
Stire din Cultură-Educație : In memoriam Florian Pittiș
Pagina a fost generata in 0.4811 secunde