20 de ani fără Adrian Rădulescu

353
20 de ani fără Adrian Rădulescu - radulescu22-1598788331.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, s-au împlinit 20 de ani de la moartea lui Adrian Rădulescu, istoric, profesor emerit, rector și prefect al Constanței. Despre acesta, specialiștii Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman" spun că s-a născut în comuna Dorobanțu, județul Călărași. După absolvirea Liceului "Mihai Viteazul" din București, a urmat cursurile Facultății de Istorie a Universității București (1951-1956). Ulterior, a devenit doctor în istorie cu teza "Dezvoltarea meșteșugurilor în Dobrogea romană. Ceramica", susținută în 1972, la Universitatea din Cluj-Napoca.

În perioada 1956-1990, a ocupat funcțiile de muzeograf, șef de secție, director adjunct, director la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. În cadrul învățământului, a fost lector la Institutul Pedagogic Constanța și apoi profesor la Facultatea de Litere, Istorie, Drept, Teologie a Universității "Ovidius" Constanța.

Totodată, în perioada 1990-1991 a fost prefect al Constanței, după care, din 1991, a devenit rectorul Universității "Ovidius" Constanța,. De-a lungul timpului, Adrian Rădulescu a publicat peste o sută de articole și studii în reviste de specialitate din țară și străinătate. O parte dintre acestea le puteți găsi la bibliotecă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4197 secunde