Doliu în învățământul constănțean. S-a stins un prețuit profesor de fizică și fost director

17905
În urmă cu puțin timp, pe grupul locuitorilor din Techirghiol a fost anunțat decesul prof. Marcel Chiran.

„Ne-a mai părăsit un ”om al școlii" din  orașul  nostru:  profesorul  Marcel   Chiran. Fost  elev  al  școlii  noastre,   apoi profesor și director, a fost  prețuit și iubit de toți cei care l-au cunoscut,  elevi,  părinți,  colegi,  concetățeni. Mergi în liniște și pace și ne vom gândi la tine cu aceeași dragoste și respect.  Condoleanțe familiei”.  

Mesajele de condoleanțe pentru profesorul de fizică Marcel Chiran, fost director adjunct al Liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol, sunt o dovadă in plus a prețuirii de care s-a bucurat.

„Știam că poartă mereu la dânsul doua stilouri, din acelea chinezești, cu peniță "de aur"... Abia dupa ce s-a pensionat și a lasat cataloagele deoparte am îndrăznit să îl întreb dacă se poate lipsi de unul dintre ele.
Mare mi-a fost bucuria..
Am scris o vreme cu acel stilou, apoi l-am pus la loc în cutie, pastrându-l ca pe un dar de preț.
Am scris azi din nou... cu o adâncă durere în suflet... un om extraordinar... Bunul Dumnezeu să îl aibă în paza Sa și să îi ocrotească și întărească familia în aceste momente dificile Împărtășesc cu voi o poză cu darul meu de preț si ultimul mesaj primit de la domnul Chiran, luna trecută



"Omul bun!
Omul bun are mereu pus deoparte un zâmbet pentru cei încruntați, o vorbă bună pentru cei descumpăniți, o mângâiere pentru cei îndurerați.
Omul bun privește cu duioșie, vorbește cu iubire și dăruiește cu drag.
Omul bun nu se teme de sărăcie, și nici nu face compromisuri care nu-i fac cinste pentru a deveni bogat.
Omul bun nu se teme de oamenii răi, fiindcă el știe că răutatea este o slăbiciune, și că puterea adevărată este bunătatea, iar ea învinge întotdeauna.
Omul bun nu se teme de singurătate, fiindcă știe că Dumnezeu nu-l părăsește niciodată și că mereu îi va trimite un suflet care să-i umple singurătatea.
Omul bun nu se teme de suferințe, fiindcă știe că fiecare durere are alinarea ei, și că fiecare încercare are învățătura ei.
Omul bun nu se răzbună pe cei care l-au rănit și iartă mereu, fiindcă noaptea înainte de culcare spune mereu: „…și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri…”
Omul bun nu se simte mare când îi ajută pe alții, ci se simte binecuvântat, fiindcă știe că a ajuta este o onoare și o oportunitate înălțătoare.
Omul bun are o inimă puternică, iar ea îl ajută să rămână mereu drept și să nu se prăbușească în momentele grele ale vieții.
Omul bun vede ceva frumos și bun chiar și în cel mai urât om sau lucru, vede ceva de valoare chiar și în cel mai banal om sau lucru.
Omul bun rămâne bun oricât de mult l-ar încerca viața, și oricât de mult l-ar dezamăgi oamenii pe care-i întâlnește.
Omul bun nu își va pierde niciodată speranța, încrederea, puterea, credința, duioșia, iubirea….
O duminică binecuvântată cu multă sănătate și multe bucurii sufletești alături de cei dragi! Bucurie Sfântă să aveți dragii mei! Fiți binecuvântați și fericiți cu Dumnezeu de mână!". Silvia Radu


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.437 secunde