DOOM 3 lansat într-o versiune online. Cuvinte ca ”ministră” și ”președintă” au fost recunoscute de Academia Română

671
DOOM 3 lansat într-o versiune online. Cuvinte ca ”ministră” și ”președintă” au fost recunoscute de Academia Română - capturadoom3cautaindictionarsear-1690995345.png

Articole de la același autor

Noua ediție a Dicționarului Ortografic, Ortoepic și Morfologic – DOOM3 a fost oficial lansată online marți, 1 august, a anunțat Institutul de Lingvistică al Academiei Române pe pagina de Facebook.


Potrivit prezentării de pe site, este vorba de o resursă cu peste 65.000 de cuvinte, dicționarul, instrument gestionat de Academia Română, fiind complet încărcat pe platformă.


„Versiunea digitală transpune în format electronic ultima ediție a dicționarului tipărit (DOOM3), apărut în 2021. După cum se știe, DOOM este un dicționar normativ, iar cuvintele sunt redactate conform normelor oficiale în vigoare astăzi”, a anunțat Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” în comunicat.


Căutările în dicționar se pot face atât după cuvântul-titlu, cât și după forme flexionare.
Dicționarul se poate consulta acum online, liber și gratuit, accesând adresa https://doom.lingv.ro/.


„Interfața site-ului se adaptează automat pe orice dispozitiv electronic (calculator, telefon, tabletă), este dinamică și intuitivă, cu multe informații suplimentare. Față de alte instrumente similare, DOOM-ul online oferă acces atât la dicționarul propriu-zis, cât și la descrierile teoretice din secțiunile introductive sau din anexe (v. rubricile „Despre dicționar” și „Utile”)”, potrivit anunțului citat.


“Tot pe pagina principală a site-ului au fost inserate patru casete cu informație diversă, ale căror titluri reprezintă totodată trimiteri către pagini cu exemple și liste de cuvinte: termenii nou introduși în DOOM3, modificările de normă, cuvinte care pun probleme de scriere, pronunțare sau flexiune etc”, mai anunță instituția.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5663 secunde