Două spectacole de operă pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

238
Două spectacole de operă pe scena Teatrului „Oleg Danovski” - cavalleria4-1647001672.jpg

Articole de la același autor

În acest final de săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă spectacolele de operă „Cavalleria rusticana” și „Paiațe”, două lucrări de a căror regie artistică s-a ocupat Sandra Răsvana-Cernat, având-o alături pe valoroasa scenografă Natalia Kornilova.

Sâmbătă, 12 martie 2022, de la ora 19:00, „Cavalleria rusticana”, operă într-un act, îi va avea ca soliști pe Stela Sîrbu, Doru Iftene, Cristian Caragea, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre.

Premiată de Editura Muzicală Sonzogno din Milano în anul 1890, „Cavalleria rusticana” este unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, care justifică prezența sa în repertoriul teatrelor din întreaga lume. Inspirația cu care compozitorul a găsit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor și caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifică gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nicio altă creație a lui Pietro Mascagni. Premiera operei a avut loc la ”Teatro Costanzi“ din Roma, în ziua de 17 mai 1890.

Duminică, 13 martie 2022, de la aceeași oră 19:00, este programată opera în două acte „Paiațe” (în italiană: „Pagliacci”), compusă de Ruggiero Leoncavallo pe un libret propriu. Opera este una din lucrările care figurează în repertoriul permanent al teatrelor lirice. Premiera operei a avut loc la „Teatro Dal Verme” din Milano la data de 21 mai 1892. Acțiunea se petrece în satul Montalto din Calabria (sudul Italiei), la 15 august 1865.

Soliști: Nicoleta Ardelean, Daniel Magdal București, Ioan Ardelean, Marius Eftimie, Mădălin Băldău

 

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului și online. Regulament, info spectatori în contextul COVID-19, info bilete și Agenție pe www.tnobconstanta.ro/bilete

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5052 secunde