Certificatul PLF a fost anulat. Atenţie, alte state au încă formularul în vigoare!

759
Certificatul PLF a fost anulat. Atenţie, alte state au încă formularul în vigoare! - jmg9ndqwjmhhc2g9ytmwnzkxzmzlmjy4-1647001153.jpg
Guvernul a aprobat, azi, o ordonanță de urgență care elimină obligativitatea completării Formularului de Localizare a Pasagerului (PLF), a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Acesta avertizează că alte state au încă formularul în vigoare, iar cei care călătoresc în străinătate trebuie să verifice condiţiile.

„A fost aprobată ordonanţa care abrogă OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. Practic, Guvernul, prin abrogarea acestei ordonanţe, ţinând cont de încetarea stării de alertă instituită pe teritoriul României, respectiv încetarea aplicabilităţii măsurilor adoptate pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, a eliminat obligativitatea completării formularului digital de intrare în România cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară sau cu maxim 24 de la intrarea în ţară. Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul naţional”, a declarat Cărbunaru, la Palatul Victoria.

El a adăugat că unele state au menţinut acest tip de formular, de aceea cei care doresc să călătorească în străinătate trebuie să verifice condiţiile de intrare în ţările respective.

„Cetăţenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular”, a menţionat Dan Cărbunaru, citat de digi24.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7539 secunde