Fără mască și fără certificat verde la control! Şedinţă la Cotroceni pentru eliminarea restricţiilor

518
Fără mască și fără certificat verde la control! Şedinţă la Cotroceni pentru eliminarea restricţiilor - coronavirusmascaobligatorieinbuc-1646379774.jpg
Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului măsuri de relaxare în perioada imediat următoare, după ce s-a înregistrat o scădere "constantă" a tuturor indicatorilor privind pandemia de COVID-19.


Starea de alertă ar putea fi ridicată. Preşedintele Klaus Iohannis găzduieşte, azi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care vor fi prezenţi premierul Nicolae Ciucă şi membri ai Cabinetului.


La şedinţă participă şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Adriana Pistol.


Ministerul Sănătăţii a propus Guvernului măsuri de relaxare în perioada imediat următoare, după ce s-a înregistrat o scădere „constantă” a tuturor indicatorilor privind pandemia de COVID-19, a anunţat ministrul Alexandru Rafila, marţi, într-o conferinţă de presă.


Una dintre propunerile Ministerului Sănătăţii prevede ca masca să mai fie utilizată în exterior, doar în spaţiile aglomerate, dar în spaţiile închise propunerea este să rămână obligatorie.


„Masca, în mod evident, nu se va mai utiliza în exterior, însă purtarea măştii rămâne obligatorie în spaţiile publice închise şi este recomandată în spaţiile deschise aglomerate”, a precizat ministrul.


O altă măsură de relaxare ar putea fi eliminarea prezentării certificatului COVID la intrarea în centrele comerciale, instituţiile publice, hoteluri şi restaurante.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5119 secunde