Coronavirus: Pandemia a scăzut în intensitate aproape peste tot în lume în această saăptămână

197
Coronavirus: Pandemia a scăzut în intensitate aproape peste tot în lume în această saăptămână - corona-1646409561.jpg

Articole de la același autor

Pandemia de COVID-19 şi-a continuat tendinţa de scădere puternică în intensitate la nivel mondial şi în această săptămână, întrucât numărul infectărilor a scăzut peste tot în lume cu excepţia Asiei şi Oceaniei, informează AFP.

Prezentăm mai jos evoluţiile săptămânale marcante, conform unei baze de date AFP.

Potrivit Agerpres indicator important, numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă decât o parte din numărul real al infectărilor şi comparaţiile între ţări necesită o mare precauţie, întrucât politicile de testare diferă puternic de la un stat la altul.

Pentru statisticile pe ţări, analiza se limitează doar la statele care au cel puţin 500.000 de locuitori şi unde rata de incidenţă depăşeşte 50 de cazuri săptămânale la 100.000 de locuitori.

Mai puţin de 1,5 milioane de cazuri pe zi

Cu 1,47 milioane de infectări înregistrate în fiecare zi în lume, acest indicator a scăzut considerabil pentru a cincea săptămână consecutivă (-12% în raport cu săptămâna precedentă), potrivit unui bilanţ AFP care cuprinde date publicate până joi.

Infectările zilnice au scăzut de peste două ori după maximul înregistrat la sfârşitul lunii ianuarie (3,37 milioane de cazuri zilnice).

Scăderi în majoritatea regiunilor

În această săptămână, doar Asia şi Oceania au constatat o deteriorare a situaţiilor lor epidemiologice, raportând creşteri cu 25%, respectiv cu 72% a numărului de infectări în raport cu săptămâna precedentă.

Situaţia s-a ameliorat considerabil în toate celelalte regiuni: -45% în Orientul Mijlociu, -40% în zona America Latină/Caraibe, -34% în Africa, -23% în zona Statele Unite/Canada şi -22% în Europa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6399 secunde