Elevii de etnie turcă au participat la o tabără culturală organizată de UDTR

751
Elevii de etnie turcă au participat la o tabără culturală organizată de UDTR - tabaraculturala2-1629732666.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a organizat, de curând, la Râşnov, judeţul Braşov, o tabără culturală. Aceasta a fost organizată şi coordonată de comisia de cultură a UDTR şi a fost destinată elevilor de etnie turcă, membri ai ansamblurilor „Fidanlar”, „Şirinler” şi „Kardelen”, precum şi tinerilor care s-au remarcat în cadrul acţiunilor organizate de uniune.

Cu această ocazie, membrii ansamblurilor folclorice au participat, zi de zi, la cursuri şi au fost instruiţi de Altıner Muhammet Mükteda, profesor de dans folcloric la Centrul Cultural din Bursa, Turcia. Elevii au avut posibilitatea să înveţe coregrafia unor dansuri tradiţionale turceşti noi şi să îşi perfecţioneze tehnicile de dans, aprofundate de la instructorii grupurilor folclorice.

De asemenea, participanţii la tabără au fost iniţiaţi şi în muzica cultă turcească, de Alev Gafar, profesoară de muzică la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” din Constanţa. Potrivit declaraţiei preşedintelui comisiei de cultură a UDTR, prof. Serin Türkoğlu, elevii au avut posibilitatea să se familiarizeze cu melodiile clasice turceşti şi să se perfecţioneze în arta dansului tradiţional.

„Este prima tabără de acest gen organizată de comisia de cultură, în care elevii participă la o instruire complexă, atât muzicală cât şi coregrafică, specifică dansurilor populare turceşti. Este un concept nou de tabără, propus cu scopul de a descoperi elevi talentaţi cărora le plac valorile culturale şi care doresc să ajungă artişti pe scenele lumii”, a declarat cadrul didactic. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3495 secunde