Primarul Cristian Radu nu mai tolerează comportamentul micilor comercianţi din Mangalia

575
Primarul Cristian Radu nu mai tolerează comportamentul micilor comercianţi din Mangalia - mangaliaproiecte-1629742118.jpg
Deși stațiunile Mangaliei revin pe primele locuri în opțiunile de vacanță ale turiștilor români, încă există acele obiceiuri specifice unui imens talcioc oriental.

Câțiva mari investitori au făcut resorturi de lux, atractive pentru oricine, iar astfel de investiții continuă să apară, de la Mangalia până la Olimp. În același timp, prin proiectele cu fonduri UE, Primăria Mangalia asfaltează străzile și trotuarele, modernizează iluminatul public și mobilierul stradal. Dar toate aceste investiții publice și private sunt eclipsate de revolta pe care o resimte turistul agasat, la tot pasul, de tarabe și maghernițe pestrițe, care aglomerează trotuarele și lasă numai gunoaie, pe domeniul public.

O parte din vină o au și proprietarii terenurilor din stațiuni, care, în goana după profit, au improvizat tot felul de chioșcuri, la marginea trotuarului. În același timp, turiștii îl acuză pe primarul Cristian Radu pentru spațiile verzi neîngrijite, deși aproape toate terenurile din stațiuni aparțin unor persoane sau firme private. Acesta a ţinut să scrie câteva rânduri pe pagina sa personală de Facebook şi să explice situaţia.

„Este adevărat că, pentru toate neregulile, Poliția Locală aplică diverse sancțiuni, însă de anul viitor vom schimba complet Regulamentul comercianților și proprietarilor de terenuri din stațiuni. Vrem să avem străzi curate și aerisite, micii comercianți să-și desfășoare activitatea exclusiv în spații special amenajate, de tip bazar, iar proprietarilor care nu își ingrjijesc terenurile să li se aplice amenzi mai mari. Fără reguli stricte și măsuri coercitive, nu vom reuși să dezvoltăm stațiunile și să atragem mai mulți turiști, de la an la an”, a spus Cristian Radu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5465 secunde