Elevii de la Pedagogic se pregătesc pentru Concursul Național "Euroscola"

348
Elevii de la Pedagogic se pregătesc pentru Concursul Național

Articole de la același autor

Un număr de 24 de elevi și doi profesori de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" din Constanța vor participa, luna viitoare, la concursul național "Euroscola", organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România și Ministerul Educației Naționale. 


Potrivit directorului instituției de învățământ, Anamaria Ciobotaru, cea de-a XII-a ediție se desfășoară sub genericul "Educația schimbă vieți". În cadrul evenimentului, atât elevii, cât și cadrele didactice implicate doresc să aducă în prim plan cadrul strategic pentru cooperare europeană în domeniul educației și formării profesionale. 


"Prin campania de informare «Flying to the future through education», echipa noastră invită elevii și membrii comunității să conștientizeze rolul esențial pe care educația îl are în formarea și dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Din această perspectivă, școala trebuie să fie un spațiu prietenos, în care tinerii au oportunitatea de a-și forma abilități de viață, să fie punctul de plecare pentru un parcurs profesional de succes. Totodată, proiectul își propune prin obiectivul său central să conștientizeze tânăra generație asupra adevăratelor valori: toleranță și deschidere față de cei din jur, spirit civic, responsabilitate, asumare, respect mutual. Mesajul proiectului este «Don`t limit your challenges! Use education to challenge your limits!» Pornind de la povești de succes, a unor oameni care au devenit adevărate repere profesionale, proiectul se centrează pe rolul modelelor și al valorilor în educație", a completat directorul. Ciobotaru a mai spus că "Euroscola" reunește, an de an, liceeni din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5489 secunde